Nelly

Grammy – a legjobb férfi rapelőadó
A rapper sztárrá válása ma már része a hip-hop történelemnek. A St. Lunatics tagjaként csak úgy kedvtelésből szólódalt készített, és végül egy kilencmillió példányban elkelt album, a Country Grammar és négy Grammy jelölés lett az eredmény. Nelly, aki Cornell Haynes Jr.

Grammy – a legjobb férfi rapelőadó

A rapper sztárrá válása ma már része a hip-hop történelemnek. A St. Lunatics tagjaként csak úgy kedvtelésből szólódalt készített, és végül egy kilencmillió példányban elkelt album, a Country Grammar és négy Grammy jelölés lett az eredmény. Nelly, aki Cornell Haynes Jr. néven látta meg a napvilágot St. Louise-ban, nem mondhat magáénak valami kiegyensúlyozott gyermekkort. Bár a helyet híres egyetemi városként ismeri mindenki, ott is megtalálhatók a közép-nyugati városokra jellemző gettók, ahol Nelly önkéntelenül az utcagyerekek közé került.

Szólósikerei után méginkább belevetette magát a munkába. Miközben még tartott az első albuma körüli felhajtás, elkészített a St. Lunatics-szel is egy anyagot, szerepelt a Snipes című filmben, sikerre vitte Vokál elnevezésű ruhamárkáját, majd felvette második lemezét, amelynek a Nellyville címet adta. Az albumon olyan sztárok működnek közre, mint Justin Timberlake az *NSync-ből, Kelly Rowland a Destiny’s Childból és természetesen a St. Lunatics tagjai. A dalok a siker utáni életről szólnak, valós, illetve kitalált történeteket hallhatunk Nelly életéből. Az üzenetük csak annyi: valósítsd meg az álmaidat és ragadd meg a lehetőségeket! Mint ahogy Nelly is tette.

Második albumának második kislemezdalával lett világsztár. A Dilemma című sláger duett Kelly Rowlanddel. A dal Amerikában és Angliában is a lista élére került, ami nagyon ritkán fordul elő. Már hetek óta vezette az amerikai Billboard magazin százas kislemezlistáját, amikor Európa legfontosabb zenepiacán is az első helyen debütált.

A tengerentúlon tavaly Eminem The Eminem Show című albumából adták el a legtöbbet, szám szerint 7,4 milliót. Nelly lemeze, a Nellyville a második helyen végzett, a hip-hop fenoménhez képest 2,6 milliós hátránnyal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?