Ne stresszelj, alkoss!

Huszonkét diák, három szekció, négy mentor, több tucat feladat és számtalan élmény. A Minorma Mentor-program rimakokovai táborá-ban ezúttal a fotózás, a kép-zőművészet és a kreatív írás iránt érdeklődő tehetséges középiskolások jöttek össze.Fotósok fák közöttErdők, dombok, források – ez Rimakokova.

Huszonkét diák, három szekció, négy mentor, több tucat feladat és számtalan élmény. A Minorma Mentor-program rimakokovai táborá-ban ezúttal a fotózás, a kép-zőművészet és a kreatív írás iránt érdeklődő tehetséges középiskolások jöttek össze.

Fotósok fák között

Erdők, dombok, források – ez Rimakokova. A lélegzetelállító természet ideális terep a fotósoknak. Idén ez volt a legkisebb csoport, két taggal. Mentoruk, Kápostáš Martin segített nekik elsajátítani a különböző technikákat, feljavítani a képeiket, és kimozdítani őket a komfortzónából. A lányok újdonságként kipróbálhatták az állvánnyal való fotózást, betekinthettek az utómunka rejtelmeibe. Mindketten szembekerültek nehézségekkel is, de ezeket mentoruk szerint ügyesen kezelték.

Remek szövegek születtek

A kreatív írók szépírással és újságírással is foglalkoztak: írtak és olvastak nem szokványos szerelmes verseket, rövidhírt fogalmaztak meg a saját életükről, és egy tábori újság összeállításán dolgoztak.

,,Ismét bebizonyosodott, amit már régen sejtettünk, hogy tele vagyunk tehetséges középiskolásokkal. Persze az elején mindenki szerénykedik, aztán két nap után olyan szövegek születnek, hogy nem győzzük kapkodni a levegőt” – jelentette ki Veres István, a Vasárnap szerkesztője, az egyik mentor. Bőd Titanilla, lapunk sportrovatának vezetője, a szekció másik mentora hozzátette, a csapat hamar összerázódott, és mindenki el merte mondani a véleményét az egyes szövegekről.

Bizarr képek

Mickey egér és Kurt Cobain kacsát tömnek az űrben. Nem, ez nem egy LSD-trip, csak a tábor képző-művészeti szekciójának termése.

Itt a mentoráltak maguk választhattak témát és technikát is, de asszociációs játékokat is kipróbáltak, az így született mondatok illusztrálásából pedig egészen bizarr képek születtek. A diákok a táborban több munkát is elkészítettek, ebben mentoruk, Gyenes Gábor segítette őket. „A tábor nagy előnye és különlegessége, hogy egymás mellett több szekció is működik, amelyek átléphetők” – hangsúlyozta Gyenes Gábor.

Megtalálni önmagad

A táborban kísérőrendezvények is vártak a diákokra, hétfőn délután Bárány Bence és György Ádám tartott slam poetry workshopot, tegnap pedig az Új Szó főszerkesztőjével, Szalay Zoltánnal találkoztak a táborozók.

A tábort idén rendezték meg ötödször, az egyik szervező, Varga Bianka négy éve maga is mentoráltként vett részt rajta először. Azóta ír, rádiózik, szervez, aktívkodik.

„Soha ne engedd, hogy valami kihozzon a sodrodból, mérlegelj. Nem kell stresszelni semmin se, kivéve, ha eltűnik egy táborozó” – fogalmazta meg életfilozófiáját.

„Fontos, hogy megértsék, nem minden kritikát kell halálosan komolyan venni – tanácsolta a diákoknak Gyenge Veroni, a másik szervező. – Többnyire az a félelem van benne az emberben, hogy ez nem lesz jó, ciki lesz. És igen, lesz olyan is, de ez is része önmagad keresésének.”

Pónya Viktória, Álló Krisztina, Markó Anna, Nagypál Csilla,

Bereznai Zsuzsi, Éliáš Dominika

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?