Ne dobja ki!

A fiókok mélye sok hasznosítható kincset rejt. Kopott bőrdzsekit, fél pár bőrcsizmát, a nagymama foszladozó menyasszonyi fátylát, elszakadt gyöngysort, rongyos gyapjútakarót stb. nem kell kidobni.

A fiókok mélye sok hasznosítható kincset rejt. Kopott bőrdzsekit, fél pár bőrcsizmát, a nagymama foszladozó menyasszonyi fátylát, elszakadt gyöngysort, rongyos gyapjútakarót stb. nem kell kidobni.

A bőrdzseki ép részeiből és a csizma szárából táskát varrhatunk (az apró darabokat először összevarrjuk, a visszájáról óvatosan átvasaljuk, majd kiszabjuk), a nagyon vékony bőrt ruha, kabát díszítéséhez is használhatjuk, a vastagból övet készíthetünk.

A régi tüllfátyol különösen értékes, ha kézzel hímzett. Tovább élhet terítőként (ha elég nagy és ép), a függönyrúdra is rádobhatjuk, de alkalmi viselet kiegészítőjeként is (stóla!) használhatjuk. Ha szakadozott, az ép részekből az alkalmi ruhát kombináljuk vele, ujjat, vállrészt, gallért varrhatunk belőle.

Az elszakadt gyöngyöt se dobjuk ki. Divatos bizsuként élhet tovább (a mellékelt fotó bizonyítja), de rávarrhatjuk a megunt pulóverre, s ha pillanatnyilag nincs vele tervünk, válogassuk ki, szórjuk bele egy csavaros üvegbe, és úgy tegyük vissza a fiókba.

ÁGYNEMŰTARTÁS – MÁSKÉPP

A használaton kívüli ágynemű raktározása különösen a kis lakásban gond, még akkor is, ha a heverőnek van ágyneműtartója. Pedig nem kell okvetlenül elrejteni a párnát, paplant! Varrjunk szövetből (például téli kabátok használható részeiből) nagyméretű párnahuzatokat, és azokba húzzuk bele a felesleges ágyneműt. Kényelmes ülést, fekvést biztosítanak, díszítik a heverőt, rekamiét, s ha szükség van rájuk, könnyen hozzáférhetőek. S nem utolsó szempont, hogy szellőznek.

HELYKIHASZNÁLÁS A FÜRDŐSZOBÁBAN

A fürdőszobában mindig kevés a hely. Hová tegyük a hajcsavarókat, súrolót, keféket stb., melyeket ha közszemlére bocsátunk, nem emelik a fürdőszoba fényét, viszont az sem megoldás, ha jó mélyen eldugjuk, mert kéznél kell, hogy legyenek. A kád szélén kialakított párkányon elférnek a kisebb-nagyobb méretű virágcserepek. Növény helyett azonban ezekben tárolják a hajcsavarót és a többi, nem éppen fürdőszobadíszt. A polcra így valóban csak a tetszetős flakonok kerültek – s mivel a fürdőszobának nincs ablaka – néhány szép formájú vázában szárított virág.

A szép faliszekrényke az ötvenes évek konyhakredencének üveges vitrinje volt. A kredenc már nincs meg, de a vitrin tovább él. Az üveg eltörött, de nincs is rá szükség, a lécet – amely az üveg tologatására szolgált – kivették, befestették, vízszintes helyzetéből függőlegesbe tették, polcokat szereltek bele. Majdnem minden elfér benne, ami egy nőnek a napi szépségápoláshoz kellhet.

REND A GYEREKSZOBÁBAN

A gyerekszobát rendben tartani nem semmi! Kapni ugyan ügyes műanyag dobozokat, kifejezetten játéktárolásra, de mi legyen a kinőtt mózeskosárral? Ebben pihenhet a labda és a kisautó, ha éppen nem játszanak vele. A papa egy erős kötelet rögzített a mennyezetre, és arra kötötte a mózeskosarat, kb. 20 centire a padlótól. A gyerek szívesebben összeszedi játékait a „hintázó” kosárba.

Kettes létra mindig kell egy házban. Amikor éppen nincs rá szükség, a gyerekszobában trónol, a létrafokokra helyezett (levehető) polcokon pedig a gyerek őrzi kincseit. (kop)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?