Mundruczó Kornél három filmjét is vetítik a holnap kezdődő szemlén

Kassa |

<p>November 12. és 14. között Kassán is bemutatják a pozsonyi filmfesztivál legérdekesebb alkotásait a Kultúrparkban, a Cinefil filmklubban és az Úsmev moziban</p>

A 12. Pozsonyi Nemzetközi Filmfesztivál programjából a kassai közönség is láthat válogatást. Három napon keresztül, három helyszínen a versenykategória és az információs szekciók filmjeiből is levetítik a legérdekesebb alkotásokat.
Az ország legjelentősebb filmfesztiváljának kassai szemléje november 12-én kezdődik, és november 14-éig tart. A háromnapos programnak az egykori kaszárnyák helyén kialakított Kultúrpark, a Cinefil filmklub és az Úsmev mozi ad otthont. A rendezvényt Stephen Frears angol rendező Tamara Drewe című filmjének vetítése nyitja meg.
A pozsonyi filmfesztivál kassai szemléje több szekcióra oszlik. A kassaiak egyebek között az Itt és ott szekció filmjeiből kaphatnak egy kis ízelítőt: ez a blokk olyan filmekre összpontosít, melyek vagy közvetlen közelünkben, vagy nagyon távol készültek. Az összeállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a filmvilág olyan alkotásaira, melyek általában elkerülik a figyelmünket. Az Arany panoráma szekcióba olyan filmeket soroltak be, melyeket Cannesban, San Sebastianban vagy a Sundance filmfesztiválon díjaztak, Szlovákiában azonban még nem láthatta őket a közönség. Ebben az összeállításban láthatják a kassaiak minden idők legsikeresebb bolgár filmjét, a Mission: London című komédiát.
A fesztivál külön fókuszál három kiváló alkotóra. Mindhárman harminc év körüliek és tizenkét év alatt – vagyis a pozsonyi szemle 12 éves történetével azonos időben – komoly sikereket értek el a filmszakmában, egyebek közt rendszeres meghívottjai a cannes-i filmfesztiválnak. A magyar Mundruczó Kornél, a francia-izraeli Raphaël Nadjari és az argentin Pablo Trapero filmjeiből összeállított válogatást a kassai közönség is megtekintheti. A vetítéseken kívül hazai dokumentumfilmről, illetve -projektekről is szó esik majd. Peter Begányi (Erotic Nation), Miro Remo (Arsy Versy) és Iveta Grófová (Gastarbeiteri) személyesen beszélnek majd filmes munkájukról. (mars)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?