MIT TEGYÜNK, ÉS MIT NE NOVEMBER 25. ÉS DECEMBER 1. KÖZÖTT

November 25.
A Halak befolyásolja a talpat, a járást, a nyirokrendszert. Ezekben a napokban sok jót tehet szervezete érdekében. Minden, amit a szervezete befogad, sokkal intenzívebben hat (a kávé, a cigaretta, az alkohol éppúgy, mint az orvosságok).

November 25.

A Halak befolyásolja a talpat, a járást, a nyirokrendszert. Ezekben a napokban sok jót tehet szervezete érdekében. Minden, amit a szervezete befogad, sokkal intenzívebben hat (a kávé, a cigaretta, az alkohol éppúgy, mint az orvosságok). Ilyenkor jót tesz az izzadás (a sport, a szauna), mivel kiválasztódnak a mérgek, megtisztul a nyirokrendszer. Egész testét masszírozza meg! A testápolóval vagy olajjal végzett masszázs megerősíti a szöveteket és serkenti a nyirokrendszert. Szenteljen minél nagyobb figyelmet a talpaknak. Hüvelykujjával nyomogassa a talpát, és folyamatosan fokozza a nyomást. Körözzön a lábujjaival – fellazul a nyakcsigolya. A rendszeres talp- és testmasszázs, a szauna, a hideg-meleg zuhany a legjobb, amit a Halak idejében tehet. Ha csak nem muszáj, ne mossa meg a haját (korpa képződik), ne is vágja le (ritkul a haj). Alaposan öntözze meg főleg a tűlevelűeket és az örökzöldeket.November 26., 27.

A Kos hatással van a fejre, az agyra, az arcra és az életerőre. Ujjbegyeivel szárazon masszírozza meg a fejbőrét, finom nyomkodással pedig a fülét. Fejfájás esetén igyon forró, mézzel édesített mentateát, vagy vegyen forró lábfürdőt (serkenti a vérkeringést). Ne feledkezzen meg az elegendő alvásról sem. Kellemes az elalvás egy pohár meleg mézes tej vagy egy csésze kamillatea után. Este ne igyon feketeteát, kávét sem kakaót, mivel koffeint tartalmaznak, mely mérsékelten serkentő hatású. November 27-én (három nappal holdtölte előtt) vágja le az adventi koszorúnak való ágakat, tovább kibírják. A fák törzse köré tegyen dróthálót, hogy megvédjen a vadkártól.

November 28., 29., 30.

A Bika a torokra, a mandulára, a szaglásra, az ízlelésre, a tarkóra és a vállra van hatással. A merev nyak befolyásolja az egyensúlyt, fejfájást okoz, esetleg ronthatja a látást. A nap folyamán többször is nyújtózkodjon ki, körkörös mozgással lazítsa el nyakszirtjét. Ne erőltesse meg a hangszálait, igyon rekedtség elleni teát. Ügyeljen otthona levegőjének páratartalmára. Lassan és mélyeket lélegezzen. Este egyen fokhagymás pirítóst (antibakteriális hatása van). Az életkort gyakran a dekoltázs árulja el, ezért szenteljen rá több időt, tegyen rá nagyobb mennyiségű krémet, és finoman ütögesse bele a bőrbe alulról felfelé haladva. Kerülje a huzatos és a ricsajos helyeket. November 30-án 21 óra 49 perckor holdtölte van. Gyűjtsön csipkebogyót és berkenyét.December 1.

Az Ikrek hatással van a tüdőre, a légcsőre, a légzésre, a fel- és az alkarra. Tudatosítsa, hogyan lélegzik. A helyes légzés frissíti a gondolkodást és javítja a közérzetet. Vegyen lassú, mély lélegzetet az orrán keresztül, 12 másodpercre tartsa vissza, majd kis szünet után lassan fújja ki a száján. A kilégzés kétszer olyan hosszú legyen, mint a belégzés. Nagyon fontos, hogy az orron keresztül vegye a levegőt. A lassú légzés hatással van a gázok cserélődésére, nagyobb az oxigénfogyasztás, ezáltal nő a szervezet ellenálló képessége. Masszírozza meg a tenyerét, húzogassa meg az ujjait – a gyakorlattal ellazítja a kezét.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?