MIT TEGYÜNK ÉS MIT NE JANUÁR 27. ÉS FEBRUÁR 2. KÖZÖTT

Január 27., 28.
A Rák hatással van a gyomorra, a nyombélre, a mellkasra, a tejmirigyekre és az emésztésre. Igyon édeskömény- vagy gyömbérteát. Ha gyomorproblémái vannak, egyen banánt – könnyen emészthető, jól alkalmazható gyomorpanaszoknál, gyomorfekélynél (serkenti a nyálkaképződést a gyomorban).

Január 27., 28.

A Rák hatással van a gyomorra, a nyombélre, a mellkasra, a tejmirigyekre és az emésztésre. Igyon édeskömény- vagy gyömbérteát. Ha gyomorproblémái vannak, egyen banánt – könnyen emészthető, jól alkalmazható gyomorpanaszoknál, gyomorfekélynél (serkenti a nyálkaképződést a gyomorban). Tartalmaz káliumot (az izmok és az idegek helyes működéséhez elengedhetetlen), valamint segíti megtartani a normális vérnyomást, rostanyagot, C-vitamint és nagy mennyiségű természetes cukrot tartalmaz, amely gyorsan felszívódik a vérbe. A gyomor reagál az ember lelkiállapotára – ezért kevesebbet mérgelődjék, többet örüljön. Január 28-án 23 óra 51 perckor holdtölte van, vagyis megfelelő idő a böjt vagy a koplalás elkezdésére. A böjt nem éhezést jelent, csak bizonyos élelmiszerek mellőzését. A legjobb csak egyféle élelmiszert enni, például gyümölcsöt, zöldséget, burgonyát vagy rizst. A legfontosabb, hogy elegendő mennyiségű folyadékot igyunk, leginkább vizet, gyümölcs- vagy zöldségleveket.

Január 29., 30.

Az Oroszlán hatással van a szívre és a vérkeringésre. Fogyasszon C-vitamint, reggelente igya meg egy narancs kifacsart levét. Az étrendbe a tenger termései is beletartoznak (a halolaj zsírsavakat tartalmaz, melyek a vérkeringésre vannak jó hatással). Egy kis adag hal (100 gramm) a szervezet napi fehérjeszükségletének a felét tartalmazza. A legtöbb halban B12-es vitamin is van, mely rendkívül fontos az idegrendszer számára, valamint jód, mely a pajzsmirigy működéséhez elengedhetetlen. Ellenőriztesse a koleszterinszintjét. A szív energiája 11 és 13 óra között a legnagyobb, ebben az időben ne igyon kávét, helyettesítse cikóriával. Egyenesedjen ki, fejét emelje fel, vállát húzza ki. Ügyeljen a helyes testtartásra! Ha szívpanaszai vannak, óvakodjék a túlterheléstől, alakítson ki nyugodt életritmust, pihenjen. Vérkeringését serkentheti a hideg és a meleg víz váltakoztatásával. Vágja le a hajszálak végeit, készítsen hajpakolást (tojássárgája, olívaolaj, citrom). Nevessen, meghosszabbítja az életét.

Január 31., február 1.

A Szűz hatással van a hasnyálmirigyre, a vékony- és vastagbélre, valamint az emésztésre. Egyen könnyű ételeket, és főleg rendszeresen. Ha lehet, ne fogyasszon többször melegített ételt. Főleg a zsíros ételek többszöri melegítése serkenti a baktériumok fejlődését, és ételmérgezést okozhat. A vastagbél aktív fázisa reggel 5 és 7 óra, a vékonybélé 13 és 15 óra között van. Tenyerével finoman masszírozza meg a hasát (az óra járásának irányában először kicsi, majd egyre nagyobb köröket írjon le). Keresse fel fodrászát, a frizura most tovább tart.

Február 2.

A Mérleg hatással van a vesére, a vértisztulásra és a testnedvek egyensúlyára. A Mérleg jegyben nyugalomra, egyensúlyra és harmóniára van szüksége. Ügyeljen arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszon, és ne fázzon fel (mert az veseproblémát okozna). Ebben az időszakban a legjobb gyenge gyógynövényteákat iszogatni. A vese aktív fázisa 17 és 19 óra közé esik, ebben az időben még több folyadékot fogyasszon, hogy alaposan átöblítse veséit. Ezekben a napokban a fürdőt hideg zuhannyal fejezze be, az erek összehúzódnak, és nyomják a vért a belső szervekbe. Ezután bújjon meleg fürdőköpenybe. A vérkeringésre jó hatással van a hagyma fogyasztása (elősegíti azoknak a speciális molekuláknak a képződését, melyek a koleszterint kiúsztatják a testből). Ablakmosásra, szellőztetésre és szekrénytakarításra alkalmas napok ezek.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?