Misi a lapokon

PUHA ANDREABudapest.

PUHA ANDREA

Budapest. Múlt csütörtökön mutatták be Varró Dániel Nem, nem, hanem című, gyermekeknek szóló verseskönyvét, melyet Agócs Írisz rajzai díszítenek, és amely a Manó könyvek gondozásában látott napvilágot.

Varró Dánielnek ez a harmadik gyermekverskötete, a nagy sikerű Akinek a lába hatos és Akinek a foga kijött című művek után. A vidám színekben pompázó könyvben egyetlen hosszúvers van, minden versszak visszatérő sora a „Nem, nem, hanem”. Egy ártatlan, kíváncsi gyermek gondolkodását tükrözi minden egyes versszak. Hétköznapi kérdéseket dolgoz fel a költő-apuka, az egész könyvet áthatja a játékosság: kérdéseket tesz fel a fiának, melyekre vicces, rossz válaszokat ad, hogy kihúzza a gyermekből a helyes választ.

,,Misinek, a kisfiamnak próbáltam egy olyan könyvet írni, amely összefoglalja, amit a világról tud, egyszerű kérdésekkel, amelyekre már tud válaszolni” – mondta a szerző a könyvbemutatón, hozzátéve, hogy célja a gyerek bevonása volt. Azt is elmesélte, hogy a Facebook közösségi oldalon tesztelte a verseket, és tapasztalata szerint a felnőttek nem voltak olyan fogékonyak a helyes megoldás kitalálására, mint a gyerekek.

Agócs Írisz illusztrátor bevallotta, hogy a könyvben látható kisfiú valóban hasonlít Misire, hiszen rajzolás közben végig rá gondolt. De mivel nem találkoztak naponta, egy saját „Misi-képet” hozott létre.

Az, hogy a rajzolt Misi mennyire hasonlít a hús-vér Misihez, a könyvbemutató közepe táján kiderült. Ekkor ugyanis Varró Dániel kisfia előbújt valahonnan, apukája ölébe mászott, és szót kért. A moderátor, Csapody Kinga kérésére el is árulta, hogy melyik a kedvenc verse apukája könyvéből.

A Könyvbemutató szüneteit a Sanzon Duó színesítette, akik Varró Dániel megzenésített verseit adták elő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?