Michael Jackson legendás Thriller albuma 40 éves

kk

Eredeti megjelenése 40. évfordulóján újra kiadták Michael Jackson Thriller című lemezét, amely minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma.

A dupla CD-n és bakeliten, valamint digitális formában is hozzáférhető jubileumi kiadványon a nagy slágerek mellett (Billie Jean, Thriller, Wanna Be Startin' Somethin', Beat It) számos különlegesség is helyet kapott. Tíz bónuszdal és számos demófelvétel található rajta, például a Carousel, a Can't Get Outta the Rain, valamint a Behind the Mask.

A megjelenéssel egy időben elérhetővé váltak a Thriller egyes dalainak remixei különböző szolgáltatók oldalain, valamint Jackson előtt tisztelgő elismert hangmérnökök munkái. A Thriller és a Beat It című dalokhoz készült videók most először 4K-s változatban tekinthetők meg.

Az albumnak eddig is voltak már újrakiadásai. A 2001-ben megjelent dupla CD extra tartalmai között volt a Billie Jean házi demója, valamint az eredetileg az E.T. című filmhez írt Someone In The Dark, amely végül kimaradt a filmből. 2006-ban az amerikai rajongók kezükbe vehették a csúcsminőségű SACD változatot, a Thriller 25-re pedig Will.I.Am, Kanye West és Akon remixei is felkerültek.

Michael Jackson 1982-es, mérföldkőnek számító albuma Quincy Jones produceri munkájának is köszönheti sikerét. Nyolc Grammy-díjat nyert, a dalokhoz készült klipek pedig forradalmasították a műfajt. A címadó sláger például egy rekordhosszúságú, kisfilmszerű videót kapott, amely az MTV indulásakor debütált. A Thriller több mint 100 millió példányban fogyott, ezzel minden idők legkelendőbb albuma.

Michael Jackson 2009-ben hunyt el, életének 50. évében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?