Michael Jackson halálának 2. évfordulójáról emlékeztek meg rajongói

Los Angeles |

<p>Michael Jackson rajongói megemlékeztek a hét végén Los Angelesben a popkirály halálának második évfordulójáról.</p>

A rajongók virágokat helyeztek el a glendale-i Forest Lawn Memorial Parkban az énekes mauzóleumánál. Ebben a temetőben nyugszik a popénekes régi barátja, a márciusban elhunyt Elizabeth Taylor színésznő is.

Michael Jackson 50 éves korában halt meg altató-túladagolás következtében 2009. június 25-én Los Angelesben.

"Jobbá akarta tenni a világot, s most, hogy elment, ez a vágy a rajongóiban él tovább" - mondta egyik tisztelője a KABC helyi televíziónak.

A Julien's aukciós ház a hét végére tűzte ki Music Icons (Zenei bálványok) című árverését. A szombat-vasárnapi aukción a Beatles, Madonna, Lady Gaga tárgyai mellett a kalapács alá kerül az a vörös dzseki is, amelyet Jackson a Thriller című klipben viselt. A dzsekiért 200-400 ezer dollárt várnak (38-75 millió forint), a bevételt a Shambala Preserve nevű szervezet kapja, amely befogadta az énekes két bengáli tigrisét.

Los Angeles központjában a Grammy Múzeum állandó kiállítást nyitott Michael Jacksonról, amelyben többek között flitteres kesztyűje is megtekinthető.

A rajongók az interneten is megemlékeztek bálványukról: egyikük Jackson "egyedülálló és leírhatatlan szelleméről" ír, amely továbbra is egyesíti Michael megszámlálhatatlan hívét a határokon túl.

Michael Jackson halálának homályos körülményei két év után is táplálják az összeesküvés-elméleteket és a jogi csatározásokat. Személyes orvosát, Conrad Murrayt nem szándékos emberöléssel vádolják, amiért a halálát okozó, műtéti érzéstelenítéskor használt propofolt beadta neki. Az orvos elismerte, hogy beadta a gyógyszert, de azzal védekezett, hogy ezt a súlyos álmatlanságban szenvedő Jackson kérésére tette.

Az énekes testvére, LaToya inkább a gyilkosság elmélete felé hajlik. Néhány napja megjelent könyvében az énekesnő azt írta, hogy Murray doktor "csak bűnbak". A vizsgálatnak Murray doktor személyénél messzebb kell terjednie - állította a Starting Over című kötet népszerűsítő kampánya során.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?