Mesék, amelyek nélkül nincs karácsony

<p>Az igazán jó animációs film ismérve az, hogy kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztat. Összeszedtük azokat a karácsonyi meséket, amelyekkel minden korosztály jól jár.</p>

5. Karácsonyi lidércnyomás

A Karácsonyi lidércnyomást Tim Burton írta, és ez teljes mértékben meglátszik a látványvilágon, egyszerre abszurd, különleges, néhol kicsit ijesztő de abszolút zseniális. A film több éven keresztül készült stop-motion technikával.

Rosszcsont Jack a halloweeni ijesztgetés nagymestere, ám az egyik évben megirigyli a Mikulás munkáját. Ezért elraboltatja a Mikulást és a helyébe lép. A megszokott ajándékok helyett ezúttal rémes meglepetések várják a gyerekeket a fa alatt.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213653","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]


4. Karácsonyi ének

A 2009-es Robert Zemeckis rendezte animációs film a klasszikus Charles Dickens által írt történet feldolgozása.

A 1800-as évek Londonjában élő Ebenezer Scrooge szívtelen és kapzsi öregember, nincs semmilyen emberi kapcsolata, csupán a pénz érdekli. Karácsony éjjel meglátogatja őt a múlt, a jelen és a jövő karácsonyának szelleme, akik szembesítik kiábrándító életével és hamarosan bekövetkező halálával. A vénember kap még egy esélyt, hogy megváltoztassa a sorsát. Scrooge és a három karácsony szellem figuráját Jim Carrey-ről mintázták.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213654","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Mikor és hol látható?

SAT1.: december 23. 20:15, december 24. 15:55


3. Shrekből az angyal

Shrek a zöld ogre ismét visszatér, ám most nem egy egész estés moziban, csupán röpke fél órában mutatja be, hogy milyen is a karácsony egy ogre otthonában.

Szamár izgatott a közelgő ünnep miatt, Shreket azonban hidegen hagyja a karácsony, Fiona és a kicsi ogrék kedvéért viszont mégis hajlandó megváltoztatni a véleményét. Shrek, Szamár és Fiona mellett visszatér Kandúr, Sárkány, Mézi és a Vakegerek is.

Nálunk megnézheti az egész filmet:

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213655","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Mikor és hol látható?

SAT1: december 25. 08:15, december 26. 6:35

Markíza: december 24. 08:45, december 27. 06:25


2. Polár expressz

A második Robert Zemeckis animáció a listán. Ahogy a Karácsonyi énekben Jim Carry-ről mintázták a főhőst a Polár expresszben Tom Hanks „szerepel” több szerepben is.

Főhősünk egy 10 éves fiú, aki nem nagyon hisz a Mikulás létezésében, szerinte a karácsony csak a szülők trükkje. Ám szenteste egy csillogó fekete vonat áll meg az ablaka alatt. A kalauz magával viszi a fiút, hogy bebizonyítsa neki: a Mikulás igen is létezik.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213657","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]


1. Karácsony Artúr

Óriási, szuperszonikus szán, katonás manó ezred, fejlett technikai kütyük. Ez mind hozzátartozik ahhoz, hogy a Télapó egyetlen éjszaka alatt kétmilliárd gyereknek vigye el az ajándékát. Ám még ebbe a tökéletes gépezetbe is hiba csúszhat, így egy kislány mégsem kapja meg az ajándékát. Ezért a Télapó legfiatalabb fia, a kétbalkezes Artúr maga indul útjára, hogy kézbesítse a legutolsó ajándékot. A Karácsony Artúr innovatív és vicces, remek szórakozás minden korosztálynak.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"213659","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Mikor és hol látható?

FILM+: december 25. 09:00

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?