Mellékprojektből fő tevékenység

PUHA JÓZSEFA Radiohead frontembere, Thom Yorke 2009 őszén szupergruppot verbuvált maga köré.

PUHA JÓZSEF

A Radiohead frontembere, Thom Yorke 2009 őszén szupergruppot verbuvált maga köré. Az Atoms for Peace nevű együttest azért alapította, hogy turnézhasson a 2006 júliusában megjelent The Eraser című szólólemezével és az azóta készült dalaival.

A zenekarban Thom mellett Flea, a Red Hot Chili Peppers legendás basszusgitárosa, az R.E.M. és Beck kísérőegyütteséből ismert Joey Waronker és a brazil Mauro Refosco játszik, a „kütyüket” pedig a Radiohead producere, Nigel Godrich kezeli, meglehetős sikerrel. „Meglátjuk, működik-e a projekt. Egyelőre hosszabb műsorral nem tudunk előrukkolni, mert nincs elég zeneszámunk hozzá” – mondta a megalakuláskor Yorke. A zenész szerint időközben remekül összecsiszolódtak.

Az Atoms for Peace február 25-én Amok címmel stúdiólemezzel jelentkezett, amit Szlovákiát is érintő koncertturnén mutat be. Nálunk a trencséni Pohoda fesztiválon lesznek láthatóak.

Ha az Amazon nem szállítja le néhány hanghordozó árát, az Atoms for Peace foglalta volna el az amerikai albumeladási lista csúcsát az Amokkal. Az internetes zeneáruház azonban megakadályozta az együttest ebben, és Bruno Mars került a rangsor élére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?