Meghalt a Bee Gees és Eric Clapton menedzsere

Sydney |

<p>Meghalt 81 éves korában Robert Stigwood zenei, színházi és filmproducer, mások mellett a Bee Gees és Eric Clapton menedzsere - közölte Spencer Gibb, a Bee Gees néhai tagjának, Robin Gibbnek a fia kedden a Facebookon.</p>

Az ausztrál születésű producer hétfőn hunyt el, haláláról további részletek nem kerültek nyilvánosságra.

Stigwood nemcsak számos rockzenekar - a The Who, a Cream és a Blind Faith - karrierjét segítette, hanem színpadi és filmes produkciók lelke is volt, olyan legendás darabok színpadra állításán dolgozott, mint a Hair és a Jézus Krisztus Szupersztár.

Ő volt a producere a The Who együttes Tommy című rockoperafilmjének és a Szombat esti láz című, 1977-ben bemutatott mozinak, amely a fiatal John Travoltát és a diszkózenét is elindította a világhír felé. Az 1978-as Pomádé (Grease) és az Evita producere is ő volt. 

Andrew Lloyd Webber, a világ egyik legnépszerűbb musicalszerzője, aki számos produkcióban dolgozott együtt Stigwooddal, így búcsúztatta az elhunytat: "Ég veled, drága Robert, a show nagymestere, akitől igen sokat tanultam."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?