Mától zajlik az online Mediawave fesztivál

ff

A járvány miatt Magyarország egyik legszínesebb összművészeti fesztiválja, a 30 éves Mediawave Együttlét is más lesz idén, mint általában. A szervezők első szellemes húzása a névváltoztatás volt: Mediawave Különlét, illetve Otthonkafesztivál.

A program természetesen az online térben zajlik mától május 2-ig. Az eredetileg meghívott előadóktól azt kérték, küldjenek valamilyen videós produkciót a fesztiválra, a beérkezett anyagokat műfaj szerint sorolták külön műsorsávokba, a fennmaradó időben pedig az elmúlt harminc év filmes terméséből válogatnak. Azokat a rövidfilmeket, dokumentumfilmeket és kísérleti alkotásokat elevenítik fel, amelyek a legnagyobb sikert aratták a fesztiválon – díjat nyertek, illetve különösen népszerűek voltak a nézők körében. 

Már az első nap kínálata is zavarba ejtően gazdag: 13 órától láthatjuk a magyar–francia Ötödik évszak nevű etnozenekar, illetve az észt Rhunu Island koncertjét. 15 órától online kiállításmegnyitón vehetünk részt – a tárlat titokzatos címe Hová tűntek a Szexi Tercsi képek? Este nyolctól Társadalomszociológiai borkóstolás veszi kezdetét a Facebookon, illetve a Mediawave honlapján (mediawavefestival.hu), melynek keretében Buzás Mihály, alias Palackorrú Howard tart gyorstalpalót arról, hogyan igyunk nagyon rossz borokat anélkül, hogy vérig sértenénk az apóst vagy a kertszomszédot.

„A tanfolyam sajnos nem tudja biztosítani a rossz minőségű borokat, így mindenki gondoskodjon róla magának a borkóstoló idejére” – ajánlják a szervezők. Ezután a Geröly–Kerényi–Kovács trió zenél, majd egy filmes blokk után éjjeli hastánc következik. Az online kiállítások a fesztivál teljes ideje alatt láthatóak lesznek, a Tárlatkarantén című csoportos fotókiállítás pedig addig tart, amíg a vészhelyzet.
Ugyancsak hosszú távúra tervezik a Dekamaron oldalukat, amelyen a jelenlegi helyzetre reflektáló írásokat és videókat gyűjtik. „Ezt a mozgalmat a karanténhelyzet beálltával indítottuk el. Ide örömest fogadnánk a Te véleményeidet, történeteidet, amelyeket szívesen megosztanál a jelennel vagy a Mediawave 30 évével kapcsolatban” – áll a virtuális műsorfüzetben. Az Otthonka teljes programját a fesztivál honlapján, illetve Facebook-oldalán találják az érdeklődők. 

A valódi Mediawave Együttlétet a jelenlegi tervek szerint szeptember 17–19. között tartják meg Kiscsőszön, valamint Iszkáz és Karakószörcsök községekben, illetve szeptember 25–26-án Mindszentkállán. A nagy múltú összművészeti fesztivál tehát elköltözik az utóbbi évek helyszínéről, a komáromi Monostori erődből.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?