Máris búcsúzik a visszatérő Fekete Vonat

dd

A magyarországi roma hiphop legjobb formációja, a Fekete Vonat 25 évvel megalakulása és 20 évvel feloszlása után ismét összeállt. Visszatérő koncertjük január 7-én volt a Budapest Arénában, májusban a Budapest Park következett volna. Ebből azonban semmi sem lesz.

A visszatérést tavaly októberben jelentették be, ennek örömére egy új dal is született, és a tagok, Mohamed Fatima, Fehér Tibor „Beat” és L.L. Junior pozitívan nyilatkoztak a jövőt illetően, illetve lehetségesnek tartották, hogy a csapat ismét aktív lesz.

A fellelkesült régi rajongókat hideg zuhanyként érte Fatima kommentje, aki közösségi oldalán azt állította, hogy az Aréna-buli veszteséges volt, olyannyira, hogy valószínűleg nekik kell majd fizetniük a saját koncertjükért. Ez azért is érdekes, mert információink szerint a Budapest Arénában legalább 10-12 ezer ember volt szombat este, és az élő zenekarral, táncosokkal, háttérvetítéssel visszatérő Fekete Vonat show-ja valóságos népünnepély lett, amelyen még az „ősellenség” Dopeman is vendégszerepelt. (Sokak szerint épp az ő áskálódásai miatt szűnt meg a Fekete Vonat, azaz kiiktatta a konkurenciát).

L.L Junior kommentje ennél is szomorúbb: „Ez volt az utolsó közös koncertünk, köszönjük nektek! Úgy gondolom, méltó ünneppel zárhattunk le egy zenei korszakot és ezzel ezt a formációt is, igen, mert kikerülhetetlenül csalódást kell okozzak, ugyanis a 2023. május 6-ai Budapest Parkba meghirdetett koncertünk nem kerül megrendezésre. Sajnos olyan szinten felbolygatta a saját kis életünket külön-külön, hogy egyszerűen rájöttünk, mégsem tudunk több ilyen nagy koncertet vállalni. Köszönjük a megértést”. A rapper a közönségnek is köszönetet mondott: „Bebizonyosodott, hogy a Fekete Vonat nemcsak zene, hanem valódi társadalmi erő, ami összehozza az embereket nem, származás, vallás és korosztálytól függetlenül.”

Az 1997-ben alakult hiphop-dancehall trió volt az első olyan roma popzenei formáció Magyarországon, amely a roma és a nem roma fiatalok körében egyaránt népszerű lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?