Lányok, húrok, átverések

A közelmúltban az egyik magyar kereskedelmi rádió műsorában Holló József és Molnár László vendégeskedett. Az új hegedűs-lányokat, a Graciát és első lemezüket mutatták be a hallgatóknak. Itt valami nem stimmel – villant át az agyamon a beszélgetés elején.

A közelmúltban az egyik magyar kereskedelmi rádió műsorában Holló József és Molnár László vendégeskedett. Az új hegedűs-lányokat, a Graciát és első lemezüket mutatták be a hallgatóknak. Itt valami nem stimmel – villant át az agyamon a beszélgetés elején. Furcsa volt, hogy miért csináltak maguknak konkurenciát, hiszen a két úriember alapította meg a Princesst is, ők készítették el a leányzók első két albumát. Nagyot kaszáltak velük, A hegedű hercegnői és a Hegedűvarázs című albumok az elmúlt évek legnagyobb magyar lemezsikerei voltak. Aztán kiderült a nagy igazság! Hogy a Gracia bemutatkozó lemeze valójában a Princess harmadik albuma lett volna, csakhogy a lányok nem voltak elégedettek az anyaggal, fellázadtak, elhagyták mestereiket, új szerzőgárdát toboroztak maguk mellé, ezért Holló és Molnár urak is kénytelenek voltak új lányok után nézni. Nem szerették volna, ha az anyag kárba vész, így megalakult a Gracia. Meghallgattam a Princess harmadik korongját, majd a Gracia bemutatkozó cédéjét is. Mindkettő populáris, nagy különbség nincs köztük, ezért szerintem nem az elmondottak miatt vált el a szakemberek és a Princess útja, bizonyára más van a búcsú mögött, de most nem is ez a lényeg. Engem más dolgok foglalkoztatnak. Aki eddig nem ismerte a Princesst, láthatja a fotón, hogy három rendkívül csinos hölgy alkotja. Elárulom, a Graciát is. Az egyik szőke, a másik vörös, a harmadik fekete. Ez így trendi manapság! A két szerző nem titkolta, az új trió is úgy állt össze, hogy bementek a Zeneakadémiára, és „szembe jöttek“ velük a csajok. Azt hiszem, sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha Bettibe, a csúnya lányba botlanak, kezében egy hegedűvel. De az is lehet, hogy ez a csinos lányok hangszere... Az azonban még érdekesebb, hogy csupán a két zenekaralapító tette tiszteletét a szóban forgó rádióműsorban, ezzel is jelezve, hogy a lányok nem fontosak. Becsületükre legyen mondva, állták a sarat, minden kérdésre tudtak válaszolni, de azért a műsorvezető a beszélgetés végén megjegyezte, hogy legközelebb hozzák magukkal a lányokat is. Nem hinném, hogy kizárólag az esztétikusabb látvány miatt…

Nem akarok vészmadár lenni, de szerintem a Gracia halálra van ítélve, és nem azért, mert a lányok gyengébbek lennének, mint a Princess. A Gracia korongja is tökéletes, profi munka, mégsem sikerülhet a nagy áttörés. Tudatosítani kéne, hogy a magyar piacon sem lehet ugyanazt többször eladni. A közönség a Princesst ismerte, szerette meg, vele azonosítja ezt a zenei stílust. Azóta voltak hasonló próbálkozások, és azok is kudarcba fulladtak. Felesleges ezt tovább erőltetnei, de ha mégis, valahogy másképp kellett volna kitalálni az új triót. Hogy a közönség mást, kicsit többet kapjon. És az sem ártana, ha a lányok nem másodhegedűsök lennének. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?