Kurt Cobainben a prófétát látták

Kurt Cobain, a Nirvana sztárja dalaiban csak frusztrációját akarta kiénekelni, de prófétát láttak benne. Szeretett volna elmenekülni a nyilvánosság elől, de mindenhol utolérték, minden szavát, gondolatát piacosították. Szeretett volna családi életet élni, de a bulvárlapok emberi kapcsolatait is kikezdték.

Kurt Cobain, a Nirvana sztárja dalaiban csak frusztrációját akarta kiénekelni, de prófétát láttak benne. Szeretett volna elmenekülni a nyilvánosság elől, de mindenhol utolérték, minden szavát, gondolatát piacosították. Szeretett volna családi életet élni, de a bulvárlapok emberi kapcsolatait is kikezdték. Számos eltitkolt vagy bevallott öngyilkossági kísérletet követett el. Egyszer egy amerikai újságírónak az az ötlete támadt, hogy egy géppisztollyal fotóztassa le a bandát. Kurt először csak a kezében tartotta a fegyvert, majd hirtelen a szájába vette a csövet, s anélkül, hogy előtte meggyőződhetett volna arról, van-e golyó a tárban, meghúzta a ravaszt. Nem volt megtöltve. Kábítószeres állapotban volt, hogy a közönség közé is vizelt. Kurt sorozatos fenyegetései valósággá váltak. „Gyűlölöm magam, és meg akarok halni!”– nyilatkozta. S ekkor nemcsak a levegőbe beszélt. 1994 április 8-án egy villanyszerelő talált rá a holttestére seattlei házában. Egyetlen lövéssel végzett önmagával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?