Központi téma a giccs

Az Atelier legújabb száma arra keresi és próbálja megtalálni a választ, hogy mi is valójában a giccs.

Az Atelier legújabb száma arra keresi és próbálja megtalálni a választ, hogy mi is valójában a giccs. Ezt a témát járja körül Czíria Attila A giccs természetrajza, Václav Zykmund A művészet és a giccs, Eva Dénesová Néhány gondolat a zseniális giccsről, Boros Géza A csigaparlament, valamint Katarína Platznerová A giccs a felnövekvő nemzedék szemével című írása. A lap ankétot is készített, amelyben többek között két festőművész, Barta Gyula és Duncsák Attila, valamint Darázs Rozália szobrászművész, Szabó Kinga hazai és Pogány Gábor budapesti művészettörténész, továbbá Kriston Vízi József budapesti etnográfus válaszol a feltett kérdésre, vagyis, hogy: Ön szerint mi a giccs?

A legújabb Atelier közli Liszka József „Idegen” elemek a népi kultúrában (Az adventi koszorú példája) című írását, bemutatja Darázs Rozália kisplasztikáit, valamint Gály Kata legújabb műveit, továbbá Nagy Tivadar fotográfust.

A művészeti folyóirat ezúttal sem csak a vizuális művészetekkel foglalkozik, beszélgetést közöl Dráfi Mátyás Jászai-díjas színművészszel, valamint közli Tóth László A vak tárlatlátogató című versét.

Az évfordulók rovatban az Atelier a százegy éve született Ráfael Győző Viktorra, „az egyik, talán legmesszebbre jutott komáromi” festőművészre emlékezik. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?