Közösen ünnepelnek a pannonhalmiakkal

Komárom. A komáromi Selye János Gimnázium hónapról hónapra rangos események szervezője, illetve házigazdája. Nem lesz ez másként márciusban sem. Holnap Boros Miklós, a Magyar Köztársaság pozsonyi nagykövete rendhagyó társadalomtudományi óra keretében a szlovák–magyar kapcsolatokról tart előadást.

Komárom. A komáromi Selye János Gimnázium hónapról hónapra rangos események szervezője, illetve házigazdája. Nem lesz ez másként márciusban sem. Holnap Boros Miklós, a Magyar Köztársaság pozsonyi nagykövete rendhagyó társadalomtudományi óra keretében a szlovák–magyar kapcsolatokról tart előadást. Előadását különösen időszerűvé teszik az utóbbi időszakban a két ország közt felmerült vitás kérdések. Március 13-án az Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny szlovákiai fordulóját rendezik meg a gimnáziumban, amelyre 10 középiskola elsős-másodikos diákjait várják. Az immár 34. évfolyamába lépő verseny döntőjére Győrben kerül sor. A gimnázium diákjai és tanárai természetesen március 15-e méltó megünneplésére is készülnek. Bekapcsolódtak a Rákóczi Szövetség által elindított programba, amelynek lényege, hogy nemzeti ünnepünk alkalmából anyaországi iskolák diákjai látogatnak el a határon túli iskolákba, hogy közösen emlékezzenek és tisztelegjenek nagyjaink emléke előtt. Komáromba a pannonhalmi bencés gimnáziumból érkeznek tanárok és diákok, ezáltal is szorosabbra fűzve a két intézmény kapcsolatát. Gáspár Tibor nyugalmazott tanár előadása után a vendégek megismerkednek a várossal, majd részt vesznek a délutáni koszorúzáson is.

Március végén, április elején ismét nyílt napokat tartanak a gimnáziumban, ahová ezúttal a nyolcosztályos gimnáziumba jelentkező negyedikes alapiskolás diákokat, tanáraikat és szüleiket várják. Az utóbbi időben olyan híresztelések kaptak szárnyra a városban, hogy az idén nem nyílik primo osztály a gimnáziumban, amit a kilencosztályos alapiskolai rendszer visszaállításával indokoltak a jól értesültek. Andruskó Imre, a gimnázium igazgatója határozottan cáfolta ezt, és ezúttal is szeretne mindenkit biztosítani arról, hogy igenis nyílik első évfolyam a nyolcosztályos gimnáziumban. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?