Korpás Éva és zenekara előadásán Kassán

Kassa |

<p>December elsején délelőtt a kassai Thália színház gyerekzsivajtól volt hangos. A Márai Sándor Alapiskala diákjai és a magyar óvoda gyerkőcei Korpás Éva népdalénekesnő és zenekara előadásán vettek részt.</p>

A koncerten főleg felvidéki/ tardoskeddi, nagymegyeri/ és erdélyi népdalok és gyermekdalok hangzottak el. Az előadás interaktív jellegű volt,- játékos, közvetlen, mesélős, kérdésekkel, a gyerekközönség bevonásával, énekeltetéssel zajlott.
A gyerekek lelkesen fújták az” Egy boszorka van, Megy a gőzös” „A kassai szőlőhegyen c. népdaloknak…

Éva bemutatta a népzene tipikus hangszereit, a hegedűt, a brácsát, a cimbalmot és a nagybőgőt. Bevonta hallgatóit ritmikus, tapsolós játékba, s szinte zengett a színház a csúfolódók skandálásától.

Az egy órás koncert minden perce élvezetes és szórakoztató volt. Éva és zenészei lekötötték mind az  öt-, mind a tizenöt –évesek figyelmét.
Ezt a koncertet fontosnak tartom azért is, mert felkelti a hallgatóság figyelmet a népi kultúra  és hagyományaink iránt.
Tóth Mónika

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?