Koncerttel a Zöld Pardonért

Budapest |

<p>Koncerttel szeretnék megmenteni a bezárásra ítélt Zöld Pardont a hazai könnyűzenei élet kiválóságai. A Műegyetem rakpartra meghirdetett vasárnapi bulira több ezer embert várnak a szervezők.</p>

A Zöld Pardon jövőjéről szeptember 22-én születik végső döntés.

Tizenhárom év alatt több mint 1800 koncert, hat és félmillió vendég és mintegy nyolcvanezer, a Zöld Pardon további működését támogató aláírás - ezek a számok jellemzik a bezárásra ítélt budai szórakozóhely múltját és jelenét a működtető cég adatai szerint.

A Zöld Pardon jövője ugyanakkor bizonytalan: a jelenlegi szerződés szerint működése csak október 31-ig biztosított. Az üzemeltető augusztusban szerződéshosszabbítási kérelmet adott be a XI. kerülethez, de Hoffmann Tamás újbudai polgármester úgy nyilatkozott, hogy nem kívánják a szerződést meghosszabbítani. A polgármester indoklásában lakossági panaszokra hivatkozott, bár a Zöld Pardonnak nincs tudomása a kerületből érkező panaszokról. A közterület-használati szerződés meghosszabbításának ügyében a képviselő-testület szeptember 22-i ülésén várható döntés.

Az ülés előtt, szeptember 18-ára a Zöld Pardon üzemeltetői nagyszabású megmozdulást szerveznek. Tájékoztatásuk szerint a demonstráción több sztárzenekar is részt vesz: vasárnap a Műegyetem rakparton ott lesz a Quimby, a Kiscsillag, a Magna Cum Laude, a Csík Zenekar, a 30Y, a Bikini, a Vad Fruttik és a Pál Utcai Fiúk, továbbá Ganxsta Zolee és a Kartell, akik szintén tiltakoznak a Zöld Pardon bezárása ellen. A műsorvezető Novák Péter lesz.

A szervezők több ezer embert várnak a megmozdulásra, és azt remélik: a koncerttel sikerül meggyőzniük az újbudai önkormányzat vezetőit arról, hogy változtassák meg álláspontjukat.

Bár a Zöld Pardont elsősorban a naponta tartott élő koncertek tették népszerűvé, számos más jellegű kulturális rendezvénynek is otthont ad, amelyek közül kiemelkednek a gyermeknapi programok, a kamaszfesztivál, valamint az idei Lengyel-magyar Kultúrstaféta programsorozat, amelyet az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége a lengyel nagykövetséggel és a Lengyel Intézettel együttműködve rendezett meg.

A Zöld Pardon kiemelt programmal ünnepli a magyar dal napját is immáron három éve. 2011-ben a dalok szerzőit középpontba állítva szervezték az egész napos koncertsorozatot.

Mint a fővárosi kulturális élet egyik meghatározó szereplője, a Zöld Pardon igyekezett a kerület és a lakosság bizalmát elnyerni: minden éjjel folyamatosan takarítják a járdákat, reggelente pedig a parkokat. Este tíz óra után nincs se dobszó, se mikrofon, folyamatosan mérik a környék zajszintjét. Térfigyelő rendszert működtetnek, biztonsági járőrszolgálatot tartanak a parkban és a környező utcákban a bűnmegelőzés érdekében - írják közleményükben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?