Koncertsorozattal ünnepel a 30 éves Kor-Zár

dd

Harmincéves a Kor-Zár verséneklő együttes. Az évfordulót a zenekar turnéval ünnepli. Ennek csúcspontja egy nagy születésnapi koncert, melyet a Komáromi Városi Művelődési Központban tartanak.

A Kor-Zár verséneklő együttes egyidős a rendszerváltással. A bársonyos forradalom évében, 1989-ben alapította Zsapka Attila és Zsapka Zsolt, valamint Vén Kamil, aki már nincs a zenekarban. 

Kezdettől fogva az irodalom népszerűsítését tűzték ki célul, s bár vannak saját dalaik is, a fő profil mindvégig az énekelt vers maradt: „Ez nem egy népszerű műfaj, sokan vitatják is létjogosultságát – mi mégis úgy érezzük, hogy szükség van rá. Költészetünk kiváló neves poétáinak jóvoltából valójában egy kimeríthetetlen kincstár, ünneplésre méltó mérhetetlen gazdagság, melyet őriznünk és ápolnunk kell. Néhány pillanat erejéig újra meg újra a nap felé fordítani, megragyogtatni ezeket a kincseket egyáltalán nem rangon aluli, de nagyon is megtisztelő, teljes odaadást igénylő feladat” – olvasható a zenekar ars poeticájában. 

A zenekar első lemeze 1995-ben jelent meg Őrizzetek meg címmel. A megalakulástól napjainkig hét albumuk jelent meg: Őrizzetek meg, Tajtékos ég, Hangraforgó, Az én falkám, Búcsú a holnapért, Mozi, Karácsonyi ének. Az évforduló kapcsán jelenik meg a Kor-Zár harminc című album: a lemezen négy új dal lesz hallható, valamint egy születésnapi válogatás a zenekar legjobb dalaiból. 

A harmincadik évforduló alkalmából indított koncertsorozat részeként november 28-án 19.00 órától tartják a nagy ünnepi, születésnapi koncertet a komáromi Városi Művelődési Központban. A Kor-Zár harminc koncertsorozat további állomásai: Nagykapos november 30., Tardoskedd december 7., Érsekújvár december 20.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?