Koncentrálódik a fesztiválpiac

Budapest |

<p>Évről évre bővül a kínálat a hazai fesztivál piacon, a szakemberek szerint divat a fesztiválozás miközben e piac két nagy szereplő között oszlik meg - írja a Világgazdaság. A lap szerdai számában megjelent írás szerint nagy a kereslet a fesztiválok iránt.</p>

Évről évre bővül a kínálat a hazai fesztivál piacon, a szakemberek szerint divat a fesztiválozás miközben e piac két nagy szereplő között oszlik meg - írja a Világgazdaság. A lap szerdai számában megjelent írás szerint nagy a kereslet a fesztiválok iránt, amit szakemberek arra vezetnek vissza, hogy a kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt a fiatalok a külföldi utazás helyett a hazai könnyűzenei- és sportrendezvényeket keresik fel. Azok pedig, akik a nagy fesztiválokról kiszorulnak, szívesen keresik fel a vidéki rendezvényeket.

Tavaly két Balaton-parti fesztivál debütált: a Sziget Kft. érdekeltségébe tartozó Balaton Sound, illetve a Hegyalja programsorozatot is szervező Deltafest Kft. rendezvénye, a BalaTone. A fesztiválpiac e két legnagyobb szereplője szervezi az ország legsikeresebb, legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvényeit.

Bukovinszky Béla, a Deltafest Kft. marketing vezetője szerint folyamatosan alakul a piac: a nagy rendezvények mellett a kisebb vidéki fesztiválok fokozatosan megszűnnek.

A szakma egyöntetű véleménye szerint az ifjúsági rendezvény piacon két szereplő képes a szponzori-, minőségi- és média által támasztott követelményeknek megfelelni: a Sziget Fesztivált, a soproni Voltot és a Balaton Soundot szervező Sziget Kft,, valamint a Hegyalja Fesztivált, a BalaTone-t és a Szegedi Ifjúsági Napokat (SZIN) rendező Deltafest Kft.

A Világgazdaságban feltüntetett adatok szerint a Sziget költségvetése 2,65 milliárd, a Volté 360 millió, a Balaton Soundé 350 millió, a Hegyaljáé 220 millió, míg a Bala Tone-é 120 millió forint 2008-ra. E rendezvényenek tavaly - ugyanezen sorrendben - 371 ezer, 67 ezer, 32 ezer, 65 ezer és 15 ezer látogatót regisztráltak. MTI

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?