Kultúra

Kisebbségek a színpadon

Kassa | Tartalmas és színes műsor várja szombaton 17 órától mindazokat, akik kíváncsiak a Kassán élő nemzeti kisebbségek kulturális tevékenységére.
Juhász Katalin

2018. december 7. 15:42

A karcagi Biljana bolgár táncegyüttes (Képarchívum)

A helyi Nemzetiségi Kisebbségi Klub és Márai Sándor Emlékszoba és Kassa város Nemzetiségi Kisebbségi Bizottsága immár 21. éve rendezi meg azt az ingyenes kulturális estet, amelyen a helyi nemzetiségi csoportok zenével, tánccal, énekkel népszerűsítik saját kultúrájukat. 
A városban hivatalosan 10 kisebbség képviselői élnek (magyar, roma, lengyel, ruszin, ukrán, orosz, zsidó, német, cseh, bolgár), illetve szerveződnek különböző egyesületekbe. Sokan közülük aktívan részt vesznek a hagyományőrzésben, és ilyenkor év vége felé több fórumon szerepelhetnek (például a város karácsonyfája alatt, az adventi vásár idején zajló programban). 
A szombati ingyenes estre valamennyi kisebbség „delegál” egy-egy fellépőt, a kassai magyarságot idén a Thália Színház színésznője, Dégner Lilla képviseli, a külföldi vendég pedig a Karcagon működő, idén 15 éves bolgár táncegyüttes, a Biljana.
A helyszín immár hagyományosan a történelmi városháza nagyterme (Fő utca 59.), az est az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából valósul meg, Martin Petruško főpolgármester védnöksége alatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Ismét könnygázt vetettek be a tüntetők ellen Budapesten

Agyonlőtték a rendőrök a strasbourgi merénylőt

Sűrű ködre figyelmeztet az SHMÚ

Huszonhetek: nem tárgyalható újra a brit kiválási megállapodás

Bravúros döntetlennel esett ki a Vidi

Taszítja a fiatalokat a politika

Legfrissebb galériák
Olvasta már?