Ki lesz a holló?

<p>A múlt század kilencvenes éveinek elején felforgatta a médiát az 1994-ben bemutatott A holló című amerikai fantasztikus thriller.</p>

Nem magával a „komor utópia hangulatát árasztó történetével”, nem azzal a csavart sztorival, hogy két fiatalt (Eric Draven rockzenészt és barátnőjét) meggyilkolnak, majd egy évvel később a férfi hallottaiból visszatér, hogy valóra váltsa a Holló legendáját: vagyis hogy bosszút álljon a gyilkosokon. Ez a bosszú-sztori ahhoz képest, amit maga a forgatás hozott, nem is emelte a kedélyeket. A közvéleményt ugyanis teljesen ledöbbentette az, hogy e gyilkolásról szóló misztikus film kellős közepén, vagyis a forgatás során az egyik felvételnél a 28 éves Brandon Lee – akinek ígéretes karriert jósoltak – gyilkos golyó áldozata lett. A forgatókönyv szerint, annak rendje és módja szerint színésztársa rálőtt, ámde a fegyverben nem vaktöltény volt, hanem éles. Brandon Lee halála nemcsak azért volt titokzatos és misztikába merülő, mivel nem sikerült kideríteni, hogyan került sor a tölténycserére, hanem azért is, mivel korábban Brandon ugyancsak színész, harcművész édesapja, Bruce Lee nemkülönben titokzatos körülmények között hunyt el.

Az 1994-ben filmre vitt képregény-sztori újabb mozgóképes feldolgozására készülnek. Kinézték a „hollót” is, vagyis a színészt, aki megvalósíthatná a Holló legendáját. Bradley Cooperről van szó, aki minden bizonnyal azért jött számításba, mivelhogy ideális „holló” lehetne. Karizmatikus tudna lenni Eric Draven szerepében is, hiszen eddig minden alakításában olyan kisugárzással volt jelen, hogy messzemenőkig tarolt. Említsük a Másnaposokat vagy a Valentin-nap Holden Bristowa-ját, akinél hiába nyomul Kate, nem ér célt. A hollóval is biztos női szíveket tiport volna, de kiszállt a produkcióból – állítólag – más elfoglaltságra, két másik tervbe vett szerepre hivatkozva. Hihető a visszalépés indoklása, hiszen igencsak kelendő lett Cooper úrfi, megengedheti a szemezgetést. De az is lehet, hogy egy kicsit azért az ő agyában is ott motoszkál a kisördög: minden kockázat nélküli-e kiállni a placcra a forgatáson, és szembenézni azzal a bizonyos pisztollyal, amelynek el kell majd dördülnie… Ha nem is Cooperr-rel, de el fog az a mordály sülni. Az értesülések szerint két új jelölt is van. Ez egyik esélyes a rapperből és férfialsó-reklámfigurából lett színész, Mark Wahlberg, aki ebben az új pozícióban, tehát színészként neves rendezőknél is bizonyított már. A másik jelölt, az ügyeletes gyúrt fiú, Channing Tatum. Mellette talán az az érv szól, hogy sas már volt (a magyarországi helyszíneken forgatott A sas című filmben), s annak alapján ítélve hollónak is szerencsés röpte lehetne. Mark Wahlberg mellett viszont az szól, hogy az ő gyűröttebb-szúrósabb, elsúrlódottabb színészi személyiségéhez közelebbinek érezhető a riogató gyilkos holló. Bármelyikükkel, de várjuk a filmet, még inkább a forgatás szerencsés kimenetét…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?