KÉZIRATELŐKÉSZĺTŐ TÁMOGATÁS

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (a továbbiakban: Minisztérium) pályázatot hirdet kéziratelőkészítő támogatásra határon túli szerzők részére.
1.) A pályázat célja:
A pályázat célja, hogy a határon túli magyar szerzők magyar nyelven írott műveinek megalkotását támogathassa a Minisztérium.
2.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (a továbbiakban: Minisztérium) pályázatot hirdet kéziratelőkészítő támogatásra határon túli szerzők részére.

1.) A pályázat célja:

A pályázat célja, hogy a határon túli magyar szerzők magyar nyelven írott műveinek megalkotását támogathassa a Minisztérium.

2.) Pályázatot nyújthatnak be

Pályázatot nyújthatnak be azok a határon túl élő magyar szerzők, akik magyar nyelven kívánják műveiket publikálni.

3.) Pályázati feltételek:

Pályázni lehet a nemzeti önismeretet, az ott élő magyar közösség önazonosságának megőrzését, az anyanyelv ápolását és fejlesztését szolgáló, a magyar történelmet, kultúrát és hagyományokat megörökítő tudományos, egyházi és szépirodalmi művek megírásának támogatására. A pályázaton elnyert támogatás folyósítása két részletben történik.

A pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:

a.) a szerző és a kiadó közötti együttműködési megállapodást, amelyben a kiadó vállalja, hogy a szerző sikeres pályázata esetén az elkészült kéziratot megjelenteti

b.) részletes pályázati tervet, valamint a szerző eddigi publikációinak listáját

c.) a szerző szakmai önéletrajzát.

A kiírásnak nem megfelelő, a hiányosan beküldött, a szükséges mellékleteket nem tartalmazó, illetve késve postára adott pályázatok nem kerülnek elbírálásra. A benyújtási határidő lejárta után hiánypótlásra nincs lehetőség, azonban a Minisztérium fenntartja magának a jogot, hogy a benyújtási határidő lejárta után is bekérhessen az elbíráláshoz szükséges bármilyen iratot a pályázóktól. A döntés felülbírálata nem kérhető, továbbá a pályázatok visszaküldésére a Minisztériumnak nincs lehetősége.

4.) A pályázat benyújtása

A pályázatot 2002. január 31-ig (postára adás napja) kell benyújtani a Minisztérium Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Főosztályára. A pályázatokat kizárólag postán keresztül fogadja el a Minisztérium.

A pályázatokat az alábbi címre kérjük beküldeni:

Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Főosztálya

1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

Postacím: 1410 Budapest, Pf. 219.A borítékra írják rá:

„Kéziratelőkészítő támogatás”A pályázatok elbírálásának várható időpontja 2002. február. Csak a nyertes pályázók kapnak külön értesítést levélben. A támogatottak listáját a Minisztérium honlapján (www.nkom.hu), valamint a helyi magyar nyelvű sajtóban teszi közzé a Minisztérium.Rockenbauer Zoltán

miniszter

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?