Kezdődik az 52. Országos Kulturális Ünnepély - Piramis-koncert Gombaszögön

Gombaszög |

<p>A Csemadok Országos Tanácsa és Rozsnyói Területi Választmánya Rozsnyó önkormányzatával közösen ma és holnap rendezi meg az 52. Országos Kulturális Ünnepélyt. Két helyszínen, Rozsnyón és Gombaszögön várják július első hétvégéjén az érdeklődőket.</p>

Szombaton 20.30-kor Gombaszögön a Piramis együttes koncertjével kezdődik a rendezvénysorozat. Másnap, 10 órakor Rozsnyón, a történelmi városháza kongresszustermébe, konferenciára várják az érdeklődőket, amelynek témája a szomszédos államok és Szlovákia kisebbségi kultúrpolitikája lesz. A konferenciát a várhosszúréti férfi éneklőcsoport nyitja meg. Ezzel egy időben Gombaszögön szórakoztató programok várják a kicsiket és nagyokat. 10 órakor a Meseudvar nyitja meg kapuit, ahol fellépnek a Duna Menti Tavasz győztes színjátszóés bábcsoportjai – a tornaljai Kincskereső színjátszócsoport, a Harkácsi Pimpó bábcsoport Gömörfalváról és a feledi Meseláda bábcsoport. 11.30-kor kézműves mesterségekkel ismerkedhet a közönség. A bemutatók mellett kézműves foglalkozás, játszóház és még sok egyéb meglepetés vár rájuk. 14 órakor ökumenikus istentiszteletet tart Bize Norbert katolikus esperes és Varga Zoltán református esperes helyettes.
15 órakor kezdődik az 52. Országos Kulturális Ünnepély megnyitója. A tárogatós világtalálkozó résztvevőiből alakult Nemzetközi Tárogató Együttes műsorával kezdenek, majd Hrubík Béla, a Csemadok OT elnöke mond beszédet. Ezután a hagyományos népművészeti gálaműsor következik, közreműködik a buzitai citerazenekar, a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes, a Figur Banda népzenekar. Előadnak egy zoboralji lakodalmast, továbbá fellép az Alsóbodoki Női Éneklőcsoport, a Lédeci Hajnalkert, a Gímesi Hagyományőrző Csoport, a Koloni Gyöngykoszorú, a Kútyika Nagycétényi Női Éneklőcsoport, a Nagycétényi és Nyitracsehi Férfi Éneklőcsoportok, a Nyitragesztei Téliződ Éneklőcsoport, a Pogrányi Női és Férfi Éneklőcsoport és a Zsibrice Hagyományőrző Csoport. 17.30-kor tombolahúzás és virradatig tartó táncház zárja a napot. A rendezvény ideje alatt a kirakodóvásárban kézműves termékek és hazai áruk gazdag kínálatával, valamint pecsenyével és borral várják a látogatókat. A kétnapos belépődíj elővételben 5 euró, a helyszínen 7 euró. Gyerekeknek 12 éves korig a belépés díjtalan. (kov)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?