Kezdődik a versünnep

ÚJ SZÓ-INFORMÁCIÓRimaszombat. Közel négyszáz résztvevő érkezik ma a huszonnegyedik Tompa Mihály Országos Versenyre a Rimaszombati Városi Művelődési Házba. Ez a verseny a magyar nyelvterület egyik legnagyobb tömeget mozgató előadó-művészeti megmérettetése.

ÚJ SZÓ-INFORMÁCIÓ

Rimaszombat. Közel négyszáz résztvevő érkezik ma a huszonnegyedik Tompa Mihály Országos Versenyre a Rimaszombati Városi Művelődési Házba. Ez a verseny a magyar nyelvterület egyik legnagyobb tömeget mozgató előadó-művészeti megmérettetése. Rimaszombatban amatőr vers- és prózamondók, énekelt versek előadói és lírai színpadok mérik össze tudásukat.

A rendezvényen Csémy Éva tarsolylemezmintákat felidéző festményeiből nyílik kiállítás a művelődési ház Ganevia Galériájában. Elmaradhatatlan a tisztelgés a verseny névadója, Tompa Mihály köztéri szobránál. Az ünnepi megnyitón adják át az idei Kulcsár Tibor-díjakat: Dráfi Mátyás színművész és Pásztó András tanár, dramaturg, a kassai Iparista Kisszínpad alapítója a kitüntetett. Az este az akusztikus zenéé, a díjátadó után Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid koncertezik.

A holnap kemény versenynap: délelőtt az első hat kategória versenyzői, délután pedig a lírai színpadok döntőjét tartják. Szombaton délelőtt zajlanak a szakmai értékelések, este pedig, a rendezvény záróakkordjaként a Mindenki színpadán, a díjkiosztó gálaműsoron a nézők meghallgathatják a zsűri által legjobbnak ítélt produkciókat. (szasz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?