Kezdődik a Berlinale

MTI-HÍRBerlin. Holnap kezdődik a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale.

MTI-HÍR

Berlin. Holnap kezdődik a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale. A jegyeket hétfőn kezdték árusítani, az első órában tízezer belépőt adtak el az interneten.

A legjobb filmnek járó Arany Medvéért és a főbb alkotói kategóriákban kiosztott Ezüst Medvéért 19 alkotás vetélkedik a fesztiválon, amelyen összesen 400 filmet mutatnak be. A világ legnagyobb filmes közönségfesztiváljára tavaly a szakmai belépőkkel együtt több mint 400 ezer jegyet váltottak.

Az idei, 63. Berlinaléra szóló jegyek nem csak online kelendőek. A Potsdamer-téren berendezett fesztiválközpont értékesítőpultjainál hétfő reggel óta hosszú sorok kígyóznak. A jegyek ára 9 és 13 euró között mozog. A filmekre rendszerint a vetítés előtti harmadik naptól lehet jegyet váltani, és a legtöbb előadásra már napokkal korábban elkel valamennyi.

A február 17-ig tartó filmfesztiválra várhatóan 120 ezren utaznak a német fővárosba, köztük 19 ezer filmes szakember és 4 ezer újságíró. Az idén többek között Steven Soderbergh, Gus Van Sant, Ken Loach, Michael Winterbottom és Richard Linklater legújabb filmjét mutatják be a Berlinalén, a zsűri elnöke Vong Kar-vaj kínai filmrendező. A nyitófilm az általa rendezett Nagymesterek című kungfufilm lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?