Kezdik törölni a nyári fesztiválokat

dd

Elmarad a kontinens talán leginkább várt nyári könnyűzenei fesztiválja, a június 24 – 28. között tervezett Glastonbury, amely idén ünnepelte volna 50. jubileumát. Törölték a májusi Eurovíziós Dalfesztivált is.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) ma jelentette be, hogy a a koronavívus-járvány miatt nem tartják meg az Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek idén Rotterdam adott volna otthont május 12-től 16-ig.

A bizonytalanság, amit a Covid-19-től való félelem egész Európában okoz, az EBU-t is nehéz lépésre kényszerítette, nem rendezzük meg az idei dalfesztivált. A döntés a fellépők, a stábok, a rajongók, a nézők biztonsága érdekében, a Hollandiában, Európában és világszerte kialakult helyzet következtében született" - olvasható a szervezők nyilatkozatában.
Az Eurovíziós Dalfesztivált 64 éven át rendezték meg megszakítás nélkül, a mostani az első alkalom, amikor törlik a versenyt. Rotterdamban 41 ország képviselője lépett volna színpadra, Sem Magyarország, sem Szlovákia nem küldött volna versenyzőt a dalversenyre.

Egy másik szomorú hír, amely láncreakciót indíthat Európában: törölték a legendás brit Glastonbury fesztivált a koronavírus-járvány miatt. Az idei lett volna az 50. fesztivál, ezért a szokásosnál is komolyabb sztárparádéval készültek rá a szervezők: mások mellett Paul McCartney, Taylor Swift, Kendrick Lamar, Diana Ross, Dua Lipa lépett volna fel június 24 – 28. között. A Glastonburyre eddig 135 ezer jegy fogyott el, ezek visszaválthatók, de jövőre is érvényesek lesznek, azaz aki vár egy évet, egészen biztosan bejuthat az egyébként mindig teltházas fesztiválra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?