Kevin Spacey életműdíjat kap Torinóban

dddddd

A szexuális zaklatás gyanújának több esetbeni fennforgása miatt derékba tört karrierű amerikai színész, Kevin Spacey életműdíjat kap, két héttel azután, hogy a bíróság felmentette őt a szexuális zaklatás vádja alól.

Enzo Ghigo, az észak-olaszországi Torinóban működő Museo Nationale del Cinema (Nemzeti Filmmúzeum) elnöke közölte, hogy hamarosan mesterkurzus indul Kevin Spacey vezetésével. Az életműdíjat 2023. január 16-án adják át.

A múzeum díjával korábban kitüntetettek között van Isabella Rossellini és Monica Bellucci színésznő, valamint Dario Argento rendező is.

Október 21-én egy New York-i szövetségi bíróság azt az ítéletet hozta, hogy a 63 éves Spacey nem molesztálta szexuálisan An-thony Rappet, amikor 1986-ban még mindketten viszonylag ismeretlen Broadway-színészek voltak, és Rapp még csak 14 éves volt. Az esküdtek valamivel több mint egyórás vita után döntöttek úgy, hogy a most ötvenéves Rapp nem szolgáltatott elég bizonyítékot állításai alátámasztásához.

Sokak szerint a #MeToo mozgalom idején tett állításai miatt tört kerékbe a kétszeres Oscar-díjas színész karrierje: a főszereplésével forgatott Kártyavár (House of Cards) című fikciós sorozatot újraforgatták nélküle, és elveszített több más szereplési lehetőséget is. Bírósági ügyeiről dokumentumfilm is készül, melyben bemutatják Spacey karrierjének felemelkedését és bukását, miután 2017-ben többen is szexuális zaklatással vádolták. Elsőként Massachusettsből érkezett valaki, akit vádoltak, hogy molesztált egy férfit egy bárban – a vádat később az ügyészek ejtették. Három hónappal korábban ártatlanságát hangoztatta Londonban, amikor azzal vádolták meg, hogy szexuálisan zaklatott három férfit 2004 és 2015 között Londonban, amikor az Old Vic színház művészeti igazgatója volt.

Egy Los Angeles-i bíróság a nyáron 30,9 millió dolláros kártérítést ítélt meg Spacey részére, amiért a Kártyavár készítői megszegték a vele kötött szerződést.

Spacey legújabb filmjét, a Franco Nero által rendezett The Man Who Drew God (Az ember, aki megrajzolta Istent) című filmdrámát, amelyben a színész egy pedofíliával alaptalanul megvádolt férfi ügyében nyomoz, Torinóban forgatták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?