Kétmillió dollárt osztott szét jótékony célokra a Golden Globe-díjakat odaítélő szervezet

Los Angeles |

<div>Majdnem kétmillió dollárt &nbsp;osztott szét különböző jótékonysági szervezetek között a Golden Globe-díjakat odaítélő, Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA), amely idén sztárokkal teli, fényűző vacsora keretében adta át az adományokat.</div><div>&nbsp;</div>

A hollywoodi Beverly Hilton Hotelben megrendezett csütörtöki vacsorán mások mellett Morgan Freeman, Sofia Vergara, Kerry Washington, Channing Tatum és Robert Pattinson lépett színpadra, hogy egy-egy jótékonysági szervezet nevében átvegye az újságíró szövetség felajánlását.    A HFPA már régóta támogatja a filmiskolákat és a művészeti oktatásnak, illetve a filmek megőrzésének szentelt non-profit szervezeteket a szokásos évi díjátadók bevételeinek egy részéből. Mostanáig nagyjából húszmillió dollárt osztott szét ebből a célból.    A szövetség korábban szintén sztárokkal teli, de jóval visszafogottabb ebéd keretében osztotta szét az adományokat. Idén azonban egészen vacsoraidőig tolta a ceremóniát, hogy "még különlegesebbé tegyék az eseményt" - mondta Theo Kingma, a HFPA elnöke. Az átadást élőben nézhették végig a felhasználók az interneten keresztül.    A szövetség elnöke a héten elhunyt Robin Williamsre and Lauren Bacallra is megemlékezett nyitóbeszédében. Kingma a "filmvászon ikonikus alakjának nevezte" Bacallt, Humphrey Bogart volt feleségét, míg Williamsnek köszönetet mondott azért, hogy "kreativitását nem csupán a színészi karrierjében kamatoztatta, hanem eszközként használta arra, hogy különböző jótékonysági szervezetein keresztül a nagyközönség tudatosságát is növelje".    Az este folyamán színpadra lépett hírességek néhány mondatban ismertették az általuk képviselt jótékonysági szervezet működését, tevékenységét. Adományt kapott egyebek közt az amerikai színészek céhének alapítványa (Screen Actors Guild Foundation), a Sundance Institute és a művészeti oktatással foglalkozó Inner-City Arts.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?