Két bohózat között Az ügynök halála

ÚJ SZÓ-HÍRKomárom. Ismertette a 2015/2016-os évad tervét a Jókai Színház. Az első bérletes bemutató vendégprodukció lesz: a kassai Thália Színház Márai Sándor Kassai polgárok című drámáját viszi el Komáromba, Beke Sándor rendezésében.

ÚJ SZÓ-HÍR

Komárom. Ismertette a 2015/2016-os évad tervét a Jókai Színház. Az első bérletes bemutató vendégprodukció lesz: a kassai Thália Színház Márai Sándor Kassai polgárok című drámáját viszi el Komáromba, Beke Sándor rendezésében. Második – már saját – bemutatóként bohózatot kínál a színház: Michael Frayn Veszett fejsze című darabját. Az előadást Béres Attila rendezi. Nagy Ignác művét, a Tisztújítást Parti Nagy Lajos átiratában és Keszég László rendezésében láthatja a közönség. Ezt követően Arthur Miller világhírű alkotását, Az ügynök halálát állítja színpadra Forgács Péter. Szezonzáró előadásként Méhes László rendezésében kerül színre Marc Camoletti bohózata Hamvai Kornél fordításában, Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban címmel.

Meseelőadásként Tersánszky Józsi Jenő–Pille Tamás Misi Mókus vándorúton című játékát ajánlja a gyerekeknek a színház Pille Tamás rendezésében, valamint látható lesz a Soproni Petőfi Színház Szép Cerceruska című mesebalettje.

Tovább folytatódik a stúdióbérletes program, melynek keretében először a Szókratész védőbeszédét nézhetik meg az érdeklődők Haumann Péter előadásában. Cervantes Don Quijotéjának Parti Nagy Lajos-féle átirata – a Nézőművészeti Kft. produkciója – Mucsi Zoltánnal és Scherer Péterrel érkezik a Jókai Színházba. A Kultkikötő és az Orlai Produkciós Iroda közös előadásában lesz látható Gerlóczy Mártontól A csemegepultos naplója, továbbá helyet kapott a stúdióbérletben a Soproni Petőfi Színház előadása, Ingmar Bergman Őszi szonáta című drámája is.

Hogy mely előadások maradnak műsoron a Jókai Színház eddigi repertoárjából, az az évadnyitó társulati ülés egyik témája lesz. (mb, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?