Készülődés a jubileumi Jókai Napokra

Az amatőr színjátszók országos fesztiválja, a komáromi Jókai Napok jövőre lesz negyvenéves. A rendezvény a tervek szerint 2003. június 16-tól 22-ig tart majd. Az ünnepi alkalomból jubileumi műsorfüzet készül.

Az amatőr színjátszók országos fesztiválja, a komáromi Jókai Napok jövőre lesz negyvenéves. A rendezvény a tervek szerint 2003. június 16-tól 22-ig tart majd. Az ünnepi alkalomból jubileumi műsorfüzet készül. Hogy a kiadványba minden színjátszó csoportról és valamennyi új előadásról megfelelő anyag kerülhessen, a jelentkezési határidőt, illetve a válogatások lezárását kicsit előbbre hozták a megszokottnál. A Pódium Színházi Társaság titkára, Szabó Csilla elmondta, a viszonylag korai időpont remélhetően arra is ösztönzi a csoportokat, hogy bármilyen szakmai problémával mihamarabb hozzájuk fordulnak.

„Minden jelentkező színjátszó csoportnak szívesen nyújtunk mentori segítséget – tájékoztatott Szabó Csilla. – Ennek lehetőségével már tavaly is nagyon sokan éltek. Tudunk hozzáértő szakembert küldeni a próbákra, aki akár a szöveg-előkészítést vagy szövegrendezést, akár a megakadt »félkész« előadást illetően eligazítást adhat. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy bárki helyett »megcsinálja« a produkciót, de észrevételeivel továbblendítheti az együttes munkáját. Szeretném hangsúlyozni, hogy várjuk azoknak a csoportoknak a jelentkezését is, amelyek részt vettek a nemrég lezajlott Falusi Színjátszó Fesztiválon, és szívesen bemutatkoznának a Jókai Napokon is.” A témához szervesen kapcsolódik a Pódium Színház Társaság egy másik jövő évi rendezvénye is, az országos színjátszó tábor, amelyre 2003. július 7–17. között kerül sor Martoson.

A 40. Jókai Napok jelentkezési határideje: 2002. december 31. A válogatás lezárása: 2003. április 15.

Cím: Pódium Színházi Társaság, Hradná 1., 945 01 Komárno; tel.: 0905/517-601. (péczé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?