Kelemenék megújultak

A zenei életben ritkaság akkora átalakulás, mint amekkorán a Kelemen Kabátban ment át.Az M-Papa, Szerecsenkirály és testvére, az Irie Maffiából is ismert Jumo Daddy által vezetett formáció az elmúlt másfél évben maga mögött hagyva a vicces, már-már mulatós vonalat, népszerű koncertzenekar lett, a ze

A zenei életben ritkaság akkora átalakulás, mint amekkorán a Kelemen Kabátban ment át.

Az M-Papa, Szerecsenkirály és testvére, az Irie Maffiából is ismert Jumo Daddy által vezetett formáció az elmúlt másfél évben maga mögött hagyva a vicces, már-már mulatós vonalat, népszerű koncertzenekar lett, a zenéje sokat fejlődött.

A Kelemen Kabátban új lemezzel rukkolt elő. A Szívdöglesztő valójában EP, hat dalt tartalmaz, amelyek közül kettőt már ismertünk, a tavasszal bemutatott Legelőt és a nyáron slágerré vált Köszönöm szépen címűt. Harmadikként a címadó felvételt küldték csatasorba, a lírai Szívdöglesztő videoklipje múlt héten debütált.

„Nem az volt a szándékunk, hogy minél több dalt zsúfoljunk az új anyagra, inkább azokat az ötleteket akartuk kidolgozni, amelyeket igazán erősnek éreztünk. Manapság amúgy is egyre ritkábban hallgatnak végig az emberek teljes albumot, és mi nem akartunk töltelékdalokat – mondta Szerecsenkirály. A számok írásánál egy másik elv is vezérelte az együttest: a zenészek új oldalukat akarták megmutatni. „Igazán érzékeny lemez született, eddigi pályánk során a legőszintébb. Komolyodtunk arculatban és szövegekben is. Az újítás valahol természetes, hiszen két szembetűnő változás történt a megalakulásunk óta. Egyrészt zenészeket magunk köré gyűjtve igazi élő zenekar lettünk, másrészt mi sem tudunk elfutni az idő elől. Szeretnénk megmutatni, milyen jó zenészek vesznek minket körül, hogy mennyire odafigyelünk a profi hangzásra” – tette hozzá Szerecsenkirály.

A Kelemen Kabátban a Szívdöglesztő című albumot dupla koncerten mutatja be december 5-én és 6-án a budapesti Akvárium Klubban. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?