Kultúra
- A szerző felvétele

Kassán „próbakoncertezett” az Omega

Németi Róbert

2017. december 17. 19:30

Kassa | Az egy évvel ezelőtti kassai koncertjükhöz képest valamivel kevesebben voltak rájuk kíváncsiak, de még így is zsúfolásig megtöltötték rajongókkal a Steel Arénát.

A több mint fél évszázados múlttal rendelkező csapat frontembere, KóborJános szerint a szombat esti koncert valamilyen szinten a decemberi, az egykori keleti blokk ikonikus slágáreiből összeállított budapesti fellépés „próbakoncertje” volt. 

cfDFASDFF

Két évvel ezelőtt a kassai Szent Erzsébet-székesegyházban koncerteztek, egy évvel ezelőtt pedig - csakúgy mint most -, a Steel Arénában léptek színpadra több mint tízezer rajongó előtt. Ahogy azt az együttes frontembere a koncert közepén elmondta, a kassai fellépés igazából a jövő év közepére tervezett budapesti nagykoncert főpróbája.

Az Omega szeptember 23-án volt 55 éves. Akkor indult útnak a közel egy évig tartó jubileumi koncertsorozatunk. A kassai koncert igazából a 2017. december 28-ára tervezett budapesti nagykoncert főpróbája volt, amelyre terveink szerint az album összes közreműködőjét meghívjuk

– közölte a rajongókkal Kóbor János. A koncert során egy német nyelvű számot, illetve a csehországi Olympic együttes Jasná zpráva című dalát is előadták. A koncert a szokásokhoz híven a Petróleumlámpa és a Gyöngyhajú lány című dalokkal végződött.

DFAdefera

Az Omega előtt sokak meglepetésére a 100 Folk Celsius lépett színpadra.

Önnek ajánljuk