Kapcsolatok építése

Balázsfa |

<p>A Szlovákiai Magyar Írók Társasága égisze alatt működő Fiatal Írók Köre szombaton tartotta éves közgyűlését. Az összejövetel témája az új tagok felvétele, az elnökségi tagok újraválasztása, továbbá az elnökválasztás volt.</p>

A hivatalosan tavaly megalakult fiatal írókat tömörítő szervezet az eltelt egy év alatt számos helyen bemutatkozott, ezzel is népszerűsítve az irodalmat. Tagjaik sorába olyan harmincöt év alatti irodalomkedvelőket vesznek be, akik publikálnak, részt vesznek az írótársaság rendezvényein, ám nincs saját kötetük. Tavaly, az alakuló közgyűlésen a tagság Rajkovics Pétert választotta elnöknek, aki idén lemondott erről a posztjáról. „Lemondásom oka elsősorban abban keresendő, hogy elfoglaltságaim miatt nem jutott volna annyi időm erre a munkára, mint korábban. Úgy gondoltam, hogy a Fiatal Írók Körének a további fejlődése szempontjából jobb lesz, ha másvalaki fogja vezetni” – indokolta döntését a volt elnök. Elmondta, az új vezetőtől azt várja, hogy próbálja meg mindenki igényeit kielégíteni, és egy más irányvonalat találjon, ami még tovább, még jobb útra viheti a Fiatal Írók Körét.

Mivel a tagság egyharmada jelent csak meg a közgyűlésen, rendkívüli közgyűlést hívtak össze, amely megszavazta a szervezet új elnökét és elnökségi tagjait. „Mivel a magyar irodalom részévé szeretnénk válni, elsődleges feladatomnak azt látom, hogy minél több kapcsolatot építsünk ki” – fejtette ki Mucha Attila, az újonnan megválasztott elnök.

Az új vezető tervei között szerepel, hogy a Fiatal Írók Körét népszerűsítse a magyarlakta területeken, határainkon innen és túl. Ebben lesznek segítségére az elnökség tagjai is: Angyal Sándor, Czucz Enikő, Rajkovics Péter, Takács Zsuzsi és Vörös Gergely.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?