Júniusban Kassán koncertezik Bob Dylan

JUHÁSZ KATALINKassa. Június 27-én a kassai Steel Arénában lép fel Bob Dylan, a rocktörténet egyik legnagyobb alakja, aki zenéjével és szövegeivel művészek és átlagemberek tömegeire volt hatással, sőt, sokak szerint új értelmet adott a könnyűzenének.

JUHÁSZ KATALIN

Kassa. Június 27-én a kassai Steel Arénában lép fel Bob Dylan, a rocktörténet egyik legnagyobb alakja, aki zenéjével és szövegeivel művészek és átlagemberek tömegeire volt hatással, sőt, sokak szerint új értelmet adott a könnyűzenének. Ezt látszik alátámasztani, hogy az Amerikai Művészeti és Irodalmi Akadémia tavaly tiszteletbeli tagjává választotta az akkor 73 éves Dylant – rockzenész még soha nem részesült ilyen elismerésben. „Ha Angliában élne, biztosan Sir Bob Dylan lenne” – hasonlította a brit lovagi címhez az elismerést az AP hírügynökség. A több mint 500 dalt jegyző gitáros dalnok többek közt Allen Ginsberg, Ezra Pound, Kurt Vonnegut, Duke Ellington, Roy Lichtenstein és Philip Roth társaságába kerül.

Pályafutása több mint ötven évet fog át, és saját bevallása szerint 1988 óta megállás nélkül turnézik. A Kassát is érintő koncertkörút címe ezért nemes egyszerűséggel Never Ending Tour 2014, a Steel Arénába szóló jegyek már kaphatók. Dylan közönsége nemcsak a rockhimnuszokká vált régi slágereire kíváncsi (Blowin in the Wind, Like a Rolling Stone, Masters of War, The Times They Are A-Changin, Knockin on Heaven's Door), hanem az újabb szerzeményekre is, de ha valahol először lép fel, általában egy Best of-válogatással készül. Így történt ez 2010-ben Pozsonyban is. A kassai koncert azonban más lesz. Első szlovákiai látogatása óta ugyanis Bob Dylan kiadott egy új albumot (Tempest, 2012), amelyet a kritikusok rendkívül pozitívan fogadtak. A szervező ügynökség nevében lapunknak nyilatkozó Michal Očovan szerint várhatóan ez a lemez alkotja majd a júniusi koncert gerincét, bár még nem egyezetettek a repertoárról. Egyelőre azt sem tudni, lesz-e előzenekara Dylannek és együttesének Kassán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?