Jubileumi nyitókoncert

Pozsony. Ma kezdődik és december másodikáig tart a Városi Kulturális Napok idei, jubileumi rendezvénysorozata.

Pozsony. Ma kezdődik és december másodikáig tart a Városi Kulturális Napok idei, jubileumi rendezvénysorozata. Az esemény házigazdája, főszervezője a Csemadok Pozsonyi Városi Választmánya, ezenkívül számos társszervező is segített abban, hogy ebben az évben is színes, változatos legyen a Városi Kulturális Napok programja.

A jubileumi nyitókoncert Múltunk, ami összeköt címmel ma 18 órakor kezdődik a Prímási palota Tükörtermében. Közreműködik Felber Gabriella és Kováts Kolos, a Magyar Állami Operaház magánénekesei, valamint Harazdy Miklós zongoraművész. Október 19-én 12 és 19 órától az ötven évvel ezelőtt alakult Magyar Állami Népi Együttes mutatja be nagy sikerű, Táncos magyarok című műsorát a ružinovi művelődési házban. Nem először lesz Pozsony vendége a világhírű 100 tagú Budapest Cigányzenekar. A zene szárnyán a nagyvilágba című koncertjük október 26-án 19 órától lesz a pasienky-i sportcsarnokban. Az 1956-os forradalomra emlékezik a bécsi Europa Club „56 csillaga” című irodalmi műsorával, amelyet november 10-én 17 órakor a budapesti Cseh Kulturális Centrumban láthatnak az érdeklődők. A Kölyök című musicallel látogat Pozsonyba a komáromi Jókai Színház társulata. Az előadás november 12-én 19 órakor kezdődik a ružinovi művelődési házban. Ugyancsak színházba invitálja a közönséget a Ferencesek templomának ifjúsági közössége, amely november 18-án 15 órától mutatja be az István király című színdarabot a pozsonypüspöki Vetvár művelődési házban. Liszt Ferenc születésének 190. évfordulója alkalmából kerül sor arra a hangversenyre, amely november 22-én 16 órától lesz a Zichy-palotában. A Városi Kulturális Napok zenei programja november 27-én a The Harlem Gospel Singers együttes koncertjével folytatódik. Az eseménysorozat a december 2-i hálaadó ünnepi szentmisével fejeződik be a Ferencesek templomában. A 9 órakor kezdődő ünnepi misén a Corda Fratrum énekkar is közreműködik. (me)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?