Jókai Tibor lett a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének új elnöke

Rimaszombat |

<p>XXII. országos közgyűlését tartotta ma az SZMPSZ Rimaszombatban. A tisztújítás mellett a küldöttek módosították a szövetség alapszabályát és elfogadták az SZMPSZ 2014-2018-as időszakra vonatkozó programját.&nbsp;</p>

Két jelölt mérettette meg magát az elnöki posztért, mivel Fodor Attila visszalépett a jelöléstől. A 88 jelenlevő küldött 46 szavazattal Jókai Tibort választotta meg az SZMPSZ új elnökévé. Pék László leköszönő elnök 42 voksot kapott. Az alelnöki posztokon nincs változás. Ádám Zitát 47, Vörös Máriát 57 szavazattal újraválasztotta a közgyűlés. Az alelnöki pozíciót Hanesz Angelika, Tamás Erzsébet és Tomoja Róbert sem vállalta.

A közgyűlés módosította a szövetség alapszabályát. Több technikai jellegű módosítás mellett pontosították az SZMPSZ elnökének bérezését. Andruskó Imre javaslatára az elnök bére a szlovákiai átlagkereset 1,5-szöröse lesz, és évente valorizálódik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?