Jay-Z lett a Def Jam Recordings új elnöke

Az amerikai rapper tavaly novemberben, a The Black Album című lemezének megjelenése után bejelentette, hogy a jövőben rajongói ne várjanak tőle új korongot, és turnéra sem indul, a zeneiparban csak háttéremberként lesz jelen. Ehhez képest az utóbbi időben olyan aktív, mint korábban soha.

Az amerikai rapper tavaly novemberben, a The Black Album című lemezének megjelenése után bejelentette, hogy a jövőben rajongói ne várjanak tőle új korongot, és turnéra sem indul, a zeneiparban csak háttéremberként lesz jelen. Ehhez képest az utóbbi időben olyan aktív, mint korábban soha. Október végén került a boltokba közös albuma R. Kellyvel, az Unfinished Business, amely a Billboard magazin nagylemez-listájának élén debütált. Az r&b első számú sztárjával nem sokkal az album megjelenése előtt turnéra indult, de a fellépéssorozat botrányos körülmények között félbeszakadt, összevesztek, beperelték egymást, így legközelebb a bíróságon találkoznak.

Az elmúlt héten Jay-Z ismét a zenei hírek főszereplője volt. Szerdán hivatalosan is bejelentették, hogy januártól ő vezeti a Def Jam Recordings nevű kiadót. Senki sem lepődött meg rajta, mivel már ősszel kiszivárgott, hogy ő lesz a júliusban távozott Kevin Liles utódja. További érdekesség, hogy a Def Jam anyacége, a Universal tízmillió dollárért megvette a rapper, Damon Dash és Kareem Burke tulajdonában levő Roc-A-Fella kiadót, így a Def Jam alá fog tartozni, és a trió helyett januártól Jay-Z egyedül irányítja. „A két legfontosabb hip-hop céget tarthatom a kezemben. Azt hiszem, ez nemcsak számomra, de a hip-hop társadalom számára is rendkívüli jelentőséggel bír” – nyilatkozta.

Jay-Z a slágerlistákon is brillírozik. A rapper és a Linkin Park közös lemeze, a Collision Course az elmúlt héten a várakozásnak megfelelően megszerezte az amerikai eladási lista első helyét, hét nap alatt 368 ezer példányt adtak el belőle. Az albumon a rapzenét párosították a rockkal, egybegyúrták a már meglévő dalaikat. A rockerek Jay-Z zenei alapjaira énekeltek, a Linkin Park zenéjére pedig rap került. (p, z)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?