Jamie Cullum, az új dzsesszfenomén

Anglia legújabb zenei kincse még csak huszonöt éves, de máris lába előtt hever az egész szigetország. Bemutatkozó nagylemezét, a Pointless Nostalgic címűt diákhitelből készítette el.

Anglia legújabb zenei kincse még csak huszonöt éves, de máris lába előtt hever az egész szigetország. Bemutatkozó nagylemezét, a Pointless Nostalgic címűt diákhitelből készítette el.

A kölcsönt könnyen visszafizette, mivel az album nagy siker volt, második lemeze pedig egyenesen a legnagyobb sztárok sorába repítette a fiatal tehetséget. A Twentysomething címet viselő korongot nyolc hét leforgása alatt vette fel a londoni Mayfair nevű stúdióban. Producere a szakmában veteránnak számító Stewart Levine volt, aki korábban olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint BB King, George Benson és Mick Hucknall. A lemez gerincét örökzöld dalok átdolgozásai adják. A Singing In The Rain, a What A Difference A Day Made vagy az I Get A Kick Out Of You mellett néhány saját szerzemény is hallható rajta, melyeket Jamie bátyjával, Bennel közösen írt. „Arra gondoltunk, vajon hány korunkbeli fiatal tengődik a világban, anélkül, hogy tudná, mit kezdjen magával. Hiába a jó iskolák, az életre senki sem készítette fel őket. Erről szól az albumom címadó dala” – mesélte az énekes. Sikerének titka, hogy a pophoz szokott füleknek is emészthetővé, szerethetővé teszi a komolyabb műfajt.

A Twentysomething című lemezéből eddig közel kétmillió példány fogyott világszerte, és ezzel a brit dzsessztörténet legsikeresebb korongja lett. Az idén már számos elismerést bezsebelt, Mobo-díjat kapott a Legjobb dzsesszelőadó kategóriában, a GQ magazin pedig megválasztotta a legjobb szólóelőadónak. „Egyszemélyes brit invázió” – írta róla a Los Angeles Times.

A legújabb hír Jamie-vel kapcsolatban, hogy zátonyra futott a kapcsolata a szerelmével, Isabellával. A brazil származású ügyvédnő nem bírta elviselni, hogy kedvese csak ritkán tartózkodik otthon. Az ifjú sztár azonban úgy gondolja, a viszonyuk még helyrehozható, és mindent megtesz annak érdekében, hogy visszanyerje barátnője bizalmát. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?