IV. Színházi Tavasz a Bodrogközben

Királyhelmec |

<p>A Bodrogköz központjában a múlt évi költségvetés töredékéből rendezik meg a IV. Színházi Tavasz elnevezésű fesztivált, ám a szervezők elmondása alapján az egyhetes eseménysorozat szakmai színvonalára a megszorítások nem lesznek hatással.</p>

Vasárnap a kultúrház nagytermében a Dunaszerdahelyi Epopteia Színházműhely az Orál morál című tragikomédiát mutatja be, hétfőn ugyanitt a SZEVASZ színház a Ciao Boccaccio! című vígjátékot viszi színpadra. Kedden a kulturális központban a rozsnyói Divadlo Actores tánc- és mozgásművészeti előadását nézheti meg a közönség, szerdán a Cervinus Teátrum - Szarvasi Szlovák Nemzetiségi Színház Barátunk René című sztereodrámája van műsoron. Csütörtökön a kassai Thália Színház Schisgal Szerelem, ó! című művét mutatja be, majd egy nappal később a nagymegyeri Poloska Színház Egressy Zoltán Portugálját viszi színpadra. Az előadás után a művelődési központ kistermében a Golddies együttes koncertezik. A fesztivált 2009. május 31-én a pozsonyi Kobold zenekar Manóház című, Millenniumi téri koncertje zárja.

Nádasdi Péter, a Királyhelmeci Városi Hivatal ifjúsági, sport- és kulturális osztályának vezetője elmondta, a Színházi Tavaszt először 2006 májusában rendezték meg a városban, akkor a fesztivál négynapos volt. A közönségtől kapott pozitív visszajelzések alapján úgy döntöttek, kibővítik a rendezvényt, és több előadót hívnak meg. A 2007-es és a 2008-as fesztivál már a mostanihoz hasonlóan egyhetes volt. Bár idén magyarországi, szlovákiai, ukrajnai, lengyelországi és csehországi társulatokat is szerettek volna meghívni a rendezvényre, a pénzügyi nehézségek miatt végül kénytelenek voltak elhalasztani a további „bővítést“.

A fesztivált azonban mindenképp meg akarták rendezni, hisz tavaly a királyhelmeci színházi előadásokra több mint ezerkétszáz néző volt kíváncsi. A Bodrogközi és Ung-vidéki Kulturális Központ szervezésében megvalósuló fesztivál költségeinek felét idén a város állta, a hiányzó pénzt támogatók segítségével sikerült előteremteni. A Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma támogatásával megrendezett IV. Színházi Tavaszról, a jegy- és bérletvásárlás feltételeiről, a fellépő társulatokról és a bemutatandó darabokról az érdeklődők bővebb felvilágosítást a fesztivál honlapján, a www.kinghillcomedy.sk weboldalon kaphatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?