Ismerkedés a színház világával

dd
Fülek |

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően kulturális élményekkel teli év vár a füleki magyar általános iskolásokra és középiskolásokra.

A Művészeteket Támogató Alap (Fond na podporu umenia) 2023 végén egy rendkívüli pályázati felhívást tett közzé Művészet az iskoláknak címmel, amely a kulturális utalványokra épülő régebbi támogatások helyére lép. A Füleki Városi Művelődési Központ benyújtotta a Művészettel a szociális inklúzióért című pályázatát, amelynek megvalósítására 10 ezer eurós támogatást kaptak.

Elsőként február 27-én egy angol nyelvű előadást nézhetnek meg a gimnazisták és középiskolások: a Bridgin’Drama műhelyéből származó Masterclass with Shakespeare című bohózatot. A diákok betekintést nyerhetnek a Shakespeare-drámák hátterébe és az Erzsébet-kori színház világába, három színész szemszögéből, akik közül mind Shakespeare akar lenni. Az előadást beszélgetés követi az alkotókkal.

Áprilisban a felső tagozatos általános iskolások nézhetik meg a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadását, a Szent Péter esernyőjét. A projekt része az edukáció is, amely során a gyerekek képet kaphatnak arról, hogyan születik meg egy színpadi előadás, és megismerkedhetnek az egyes színházi szakmákkal is.

Az év második felében az Ifjú Szivek Táncszínház látogat el Fülekre a Kakukktojás 2 című produkciójával, amely Közép-Európa népeinek tánckultúráját dolgozza fel. A népi környezetben kakukktojásként a múlt század legismertebb magyar rajzfilmslágerei bukkannak fel. Az előadás előtt a gyerekek ízelítőt kapnak a folklór témaköréből.

A alsó tagozatosokat várja a Komáromi Jókai Színház meséje, a Hapcikirály, amit a színházról szóló beszélgetés kísér majd. 2024-ben egy zenés interaktív programra is készülhetnek diákok, amely a Ro(c)k iskolája címet viseli, és amely a gitárzene fejlődésével foglalkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?