Indul a kortárs tánc és mozgásszínház fesztiválja

pf

Szerdán kezdődik és öt napon át tart a Nu Dance Fest. A program hazai művészek külföldön is elismert produkcióira koncentrál, illetve a klasszikus színházi térből kilépő és helyspecifikus előadásokat is felvonultat. A kortárs tánc és mozgásszínház nemzetközi fesztiválját 18. alkalommal rendezik – a kínálatból szemezgetünk.

Helyspecifikus előadást láthatunk a Tanečno nevű társulattól. A The Urge (A késztetés) című előadás a török származású, Németországban élő koreográfussal, Ceren Orannal közösen készült, és csütörtökön délután látható majd a Vásárcsarnok előtti Bársonyos forradalom terén.

A táncos, koreográfus és performer Eva Priečková és Katarína Poliačiková képzőművész vasárnap kora délután mutatják be Držať Rieku (Tartani a folyót) című közös projektjüket. Az előadás a Duna-part ligetfalui oldalán, a Lanfranconi hídhoz közel valósul meg.

Szintén helyspecifikus előadást, mégpedig egy táncos performance-ot láthatunk Petra Fornayovától. Ez az előadás a Szlovák Nemzeti Galéria épületének tavaly év végi újranyitása alkalmából jött létre. A performance a képzőművész Stanislav Filko ikonikus műalkotására reagál, melyet a galéria épületének áthidalásában helyeztek el. Pont itt tekinthető majd meg Fornayová előadása szombaton.

A szervezők olyan külföldi fellépőkre koncentrálnak idén, akik szlovák előadókkal közös előadásokon dolgoznak. Ilyen például a szlovák Kortárs Tánc Egyesületének koprodukciója a BeInternational nevű nemzetközi projekttel, illetve az az előadás, melyet az olasz Giulia Cermelli és Tommas Cavalcanti készítenek fiatal szlovák táncosokkal karöltve.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?