Igazi klubhangulat

Dunaszerdahely |

<p>Énekelt versektől volt hangos a Budapest Kávéház a legutóbbi Vámbéry Irodalmi Estek sorozatában megvalósuló rendezvényen.</p>

A megzenésített versek szakavatott tolmácsolója, a nagykaposi Óváry Anna többek között Mikola Anikó, Csukás István és Csontos Vilmos verseit adta elő az év elején indított zenés irodalmi est-sorozat keretén belül. Beszélgetőtársa Lacza Gergely, az Expired Passport zenekar dobosa volt, és a fiatal énekesnő lebilincselő egyéniségével, laza, humoros bemutatkozásával szóban is megbabonázta a hallgatóságot. Érezhető volt, hogy mindene a zene, bár jelenleg szünetelteti zenei tanulmányait, előtérbe helyezve a gyógypedagógiát. Számtalan saját szerzeménye van már, melyek érzésből, erőltetés nélkül születtek. Azt vallja, jó pedagógusai voltak, akik felkészítették őt az életre. Tehetségét az országos Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Versenyen első helyezéssel díjazta a zsűri 2009-ben, ahol Mikola Anikó költeményét adta elő. Óváry Anna rajong Mikola verseiért, a költőnő Tűz és föld között című kötetét majdnem teljes egészében megzenésítette. S hogy miért ez a vonzalom? Azért, mert a versek legtöbbje megegyezik az előadó gondolatvilágával és értékrendjével. Az est igazi jó hangulatban telt, s ehhez nagymértékben hozzájárult a fiatal énekes – gitáros kiforrott verséneklése, amelyről még a neves magyarországi előadó, Zorán is elismerően nyilatkozott, bár ő jobban örülne annak, ha vidám dalok előtérbe kerülnének a verséneklő repertoárjában. Anna erre csak annyit mondott: „Jó, akkor legközelebb mosolyogva adom elő a szomorú verseket…”

A beszélgetés során Ígéretet tett arra, hogy saját lemeze is lesz, de csak akkor, ha olyan színvonalat ér el az előadása, amely saját elvárasainak is tökéletesen megfelel.

Nagy Erika

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?