Ifjúsági panoráma

Dunaszerdahely. Az egyszerre Romániában, Magyarországon és Szlovákiában zajló Mediawave 2002 filmfesztivált csütörtökön Szabó László, a magyarországi Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg a dunaszerdahelyi NFG-1-Film Klubban.

Dunaszerdahely. Az egyszerre Romániában, Magyarországon és Szlovákiában zajló Mediawave 2002 filmfesztivált csütörtökön Szabó László, a magyarországi Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg a dunaszerdahelyi NFG-1-Film Klubban. Az aznapi vetítések és a koncert előtt Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere fogadta Szabó László államtitkár-helyettest, Czimbalmosné Molnár Évát, a Magyar Köztársaság pozsonyi Kulturális Intézetének igazgatóját, Durst Györgyöt, a Mediawave Alapítvány elnökét, Hartyándi Jenőt, a Mediawave fesztiváligazgatóját, Huszár Lászlót, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának titkárát, valamint a filmklub vezetőit. A hétnapos fesztivál a klubtagok körében jól ismert Iva Bittová cseh énekes és hegedűművész koncertjével kezdődött. Az igényes zenét játszó cseh előadó az országhatárokat átívelő fesztivál és a dunaszerdahelyi klub visszajáró vendége. A koncert után a tavalyi Mediawave két díjnyertes filmjét vetítették. Az egyik a holland Jos Stelling The Gas Station című filmje, amely megkapta a 2001-es Mediawave fesztivál fődíját. A másik opus az angol Adrian J. McDowall Who’s My Favourite Girl? című mozgóképe tavaly az ifjúsági kategóriában szerezte meg a fődíjat. Tegnap az Ifjúsági panoráma szekcióban fiatal kísérleti filmesek műhelyéből mutattak be huszonkét alkotást. Este a magyar Trottel Stereodream Experience adott koncertet, majd DJ Ludmilla zenéjére táncolhatott a fesztivál közönsége. (szp, k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?