Holnaptól DUNART.COM

Somorja |

<p>Hetedik alkalommal rendezik meg Somorján a DUNART.COM nemzetközi szimpóziumot. A holnap kezdődő és augusztus 20-ig tartó DUNART.COM7 gerincét egy művésztelep képezi. Résztvevői a fényküszöb témában alkotnak majd: ábrázolásaikkal az isteni szféra és az ember közti kapcsolatot keresik fénymotívumokkal.</p>

A művésztelep magyar vendége lesz Bondor Csilla, Somorjai-Kiss Tibor, Csontó Lajos, Erőss István, F. Balogh Erzsébet, Madácsy István, Majoros Áron Zsolt, Mayer Éva, Lőrincz Zsuzsanna, Richter Sára és Sztojánovits Andrea. Macedóniából Sergei Andreevski és Reshat Ameti, Németországból pedig Gerlinde Pistner érkezik, és egy cseh képzőművész, Margita Titlová Ylovsky is alkot majd a csapatban.

A DUNART.COM7 nyitányaként holnap 18 órakor nyitják meg Somorjai-Kiss Tibor Munkácsy-díjas képzőművész 10 új kép című kiállítását a városi művelődési központban. A tárlat anyagát Judita Kaššovicová írónő méltatja. A kiállítás Somorjai-Kiss Tibor Somorján festett tíz új, nagyméretű absztrakt akvarellképét mutatja be, de válogatást nyújt a művész korábbi olajfestmény- és grafikai sorozataiból is. A tárlat szeptember 6-ig látható.

Ugyancsak holnap, 20.30-kor a Moziban zenei est kezdődik: a Bettika quartet „Szavam távoli zenére lejt” című koncertjén Csukás István megzenésített felnőtt verseiből csendül fel néhány.

Augusztus 13-án 17.30-tól szakmai előadás kezdődik a Moziban. Madácsy István magyarországi Munkácsy-díjas képzőművész Traszparencia című értekezését hallgathatják meg az érdeklődők.

A művésztelepet záró, a Somorján született alkotásokból rendezett Fényküszöb című kiállítást augusztus 19-én 17.45-kor nyitják meg a Korona-udvarban. Az anyagot Tolnay Imre magyarországi képzőművész értékeli. A megnyitón közreműködik a Duna Folk Band. A kiállítást csak a megnyitó napján láthatja a közönség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?