Hollywoodoo: karmolok, harapok

A tavalyi Klikkfesztiválon láttam először élőben az öttagú zenekart. Meglepődtem, hogy milyen sokan énekelték velük a dalaikat.

A tavalyi Klikkfesztiválon láttam először élőben az öttagú zenekart. Meglepődtem, hogy milyen sokan énekelték velük a dalaikat. A Hollywoodoo korántsem a kereskedelmi rádiók szíve csücske, a magyar VIVA pedig hiába játszotta nagy rotációban a videoklipjeit, nálunk nem fogható, ezért számomra továbbra is rejtély, milyen úton jutott el hozzánk a fiúk 2002-ben megjelent második, Stabil oldalfekvés című albuma. Szerencsére az igényes produkciók többsége valahogy utat tör magának. A Hollywoodoo első lemeze 1997-ben látott napvilágot New Blood címmel, más felállásban készítették, Bodnár és Urbán még nem voltak a zenekarban, és kizárólag angol nyelvű dalok szerepeltek rajta. Az új korongot hallgatva egyértelművé vált, hogy az ígéretes Stabil oldalfekvés csupán egy lépcsőfok volt a Veszprémből indult, Trócsányi Gergely vezette együttes pályáján, amely ezúttal a keményebb zenei világ felé fordult, de a dalokat a modern metálon belül is a változatosság jellemzi. Az album kellően karcos, sodró, az ötletesség mindig a megfelelő pillanatban érkezik vicces gitárhangszínek, reggea-s kiállás formájában. Némi frusztrációból eredő kitörési, tombolási vágy kíséri végig a dalokat. Ez már az első, címadó felvételnél megjelenik, egy majomról szól, amely szabadulna a ketrecéből, mert gyilkolni akar. Természetesen a majom gondolatai mögött az énekes bújik meg. Két vicces szösszenet is szerepel a korongon, 200.000-ben egy biciklilopást elevenítenek fel, a H.o.r.k.-ban pedig Trócsányi zenei aláfestés mellett horkol. Az instrumentális, modern hangzású Mélyrepülés is jól illeszkedik az anyag egészébe. A kiemelkedő dalok közé tartozik a középtempósak közül az Idegen földön, a lassúbbak táborából pedig a Mi ketten című. Sláger leginkább a lüktető ritmusú Erdőből válhat, amely hallható lesz a Trócsányi főszereplésével készülő Taxidermia című Pálfi György-filmben is.

A Hollywoodoo már a következő lépcsőfoknál tart, az előző lemez igényességére épülő, még színvonalasabb, egységesebb, valahol mégis változatosabb korong született meg. (pj, est)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?