HĺRSZOLGÁLAT

A Huligánok a leglíraibbak
A Neoton Família tagjai az 1996-ban elhunyt zenésztársuk, Jakab György tiszteletére díjat alapítottak, melyet minden évben a legjobbnak tartott lírai dalok előadóinak, szövegíróinak és zeneszerzőinek ítélnek oda.

A Huligánok a leglíraibbak

A Neoton Família tagjai az 1996-ban elhunyt zenésztársuk, Jakab György tiszteletére díjat alapítottak, melyet minden évben a legjobbnak tartott lírai dalok előadóinak, szövegíróinak és zeneszerzőinek ítélnek oda. Az elismerés egy gravírozott üveglap, amely a felvétel szövegét és kottáját tartalmazza. 2004 legjobb lírai dalának a Hooligans slágerét, a Játszom címűt választotta meg a főleg rádiósokból álló népes döntőbizottság. A zenekar a díj mellé félmillió forint értékű stúdióidőt kapott. A második helyen Zsédenyi Adrienn dala, a Motel végzett, a harmadik pedig Dobrády Ákos és Szekeres Adrien duettje lett. (z, p)

Jakab Líra Díj – 2004 legjobb lírai dalai

1. Hooligans: Játszom (szerző: Várszegi Ákos és Tóth Tibor)

2. Zsédenyi Adrienn: Motel (szerző: Szabó Ágnes és Rakonczai Viktor)

3. Dobrády Ákos & Szekeres Adrien: Híd a folyót (szerző: Simon Attila és Kiss Gábor)

Várva várt visszatérés

Az EMI lemezkiadó az év elején bejelentette, hogy bevételei 2004-ben azért maradtak el a várakozástól, mivel a Coldplay és a Gorillaz albuma nem készült el a tervezett időpontra – eredetileg mindkét korong tavaly ősszel látott volna napvilágot.

Damon Albarn virtuális zenekara, a Gorillaz végre elkészítette a második stúdióalbumát Demon Days címmel. A beharangozó, Feel Good Inc. című dal már hatalmas siker Európa-szerte. A lemezen vokalisták egész sora vendégszerepel – többek között Neneh Cherry, Ike Turner és a De La Soul. A csapat ezúttal Danger Mouse producerrel dolgozott együtt, aki a közelmúltban hatalmas botrányt kavart, amikor a The Beatles zenei alapjaira rákeverte Jay-Z rapszövegeit. (z, p)

Új album csak jövőre

A Keane 2004 egyik legnagyobb felfedezettje. A brit trió Hopes And Fears című lemezéből a tengerentúlon eddig 656 ezret, míg kontinensükön több mint hárommilliót értékesítettek.

A zenészek már a tavalyi turné alatt írtak egy nagylemeznyi dalt, de második korongjuk csak 2006 elején kerül a boltokba. A jelenleg amerikai turnén lévő együttes fő dalszerzője, a billentyűs Tim Rice-Oxley a Billboard magazinnak nyilatkozott. „Még várunk az új albummal, hiszen az első továbbra is sikeres. Tizennyolc hónapja egyfolytában turnézunk. Úgy érzem, egyre jobbak vagyunk” – mondta. A Keane a koncerteken már játszik három új szerzeményt: a Nothing In Your Way, a Hamburg Song és a Try Again címűeket. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?