HĺRSZOLGÁLAT

Stúdióalbum – négy év után
A Depeche Mode 2001-ben egy érett, egységesen erős, változatos, a popkereteken belül bátran kísérletező albummal tért vissza. A trió háza táján minden a legnagyobb rendben volt. 2003 azonban nem várt fejleményeket hozott.

Stúdióalbum – négy év után

A Depeche Mode 2001-ben egy érett, egységesen erős, változatos, a popkereteken belül bátran kísérletező albummal tért vissza. A trió háza táján minden a legnagyobb rendben volt. 2003 azonban nem várt fejleményeket hozott. Dave Gahan a Paper Monsters című szólólemezének megjelenése kapcsán többször elmondta, hogy amennyiben Martin L. Gore a jövőben nem enged neki több beleszólást a zenébe, kiszáll az együttesből, és kizárólag a szólókarrierjére fog összpontosítani. A rajongók tavaly végre fellélegezhettek – úgy látszik, sikerült a megegyezés. Megjelent a fiúk remixlemeze, és bejelentették, hogy az idén új stúdióalbumot adnak ki.

Az elmúlt héten a Mute kiadó képviselője elmondta, hogy gőzerővel folynak a korong stúdiómunkálatai. Dave Gahan pedig egy tengerentúli televíziós csatornának nyilatkozott. „Nagyon izgatottak vagyunk, de szerintünk jók az új dalok. Ben Hiller producer van a segítségünkre. Ő kihozza belőlünk a maximumot” – mondta. A Depeche Mode új anyaga ősszel kerül a boltokba. (pj)

Dupla lemez a rockerektől

Rövidesen a boltokba kerül a Foo Fighters dupla stúdiólemeze. A frontember, Dave Grohl elmondása szerint az egyik cédén akusztikus dalok kapnak helyet, míg a másikon a zenekartól megszokott rockos hangzású felvételek lesznek hallhatók. Több népszerű sztár is vendégszerepel a korongon: például a Virginia Moon című dzsesszes szerzeményben Norah Jones működik közre. Egy másik dalban pedig a Led Zeppelines John Paul Jones zongorázik. A Foo Fighters több nyári fesztiválra is meghívást kapott, amelyeken már az új album dalai is felcsendülnek. (z, p)

Ismét új helyen a Bad Boy

P. Diddy 2003-ban a Bad Boy nevű kiadóját a BMG-től a Universalhoz vitte. A rapper nagy meglepetésre az elmúlt héten bejelentette, hogy lemezcége a jövőben a Warner Music leányvállalataként működik tovább. „Fontos számomra a Bad Boy tevékenységének a kibővítése. A Warner ebben maximálisan támogat. Alig várom, hogy folytathassam a munkát, és zenetörténelmet írjunk” – áll a rapper hivatalos közleményben. A Warnernél is bizakodva tekintenek az együttműködés elé. A Bad Boy többek között Faith Evans, Mase, a 112 lemezeit gondozza és The Notorious B.I.G. zenei hagyatéka is a kiadó tulajdonában van. (z, p)

Visszatérés – két lemezzel

Shakira rövidesen két albumot jelentet meg. Elsőként, június elején a Fijacion Oral 1 című spanyol nyelvű lemeze kerül a boltokba, nem sokkal ezután pedig megjelenik az Oral Fixation 2 című anyaga, amely angol számokat vonultat fel. A kolumbiai énekesnő egy amerikai magazinnak elmondta, hogy eredetileg nem állt szándékában két korongot készíteni. „Azon vettük magunkat észre, hogy már több mint hatvan dalt rögzítettünk a stúdióban. Angol és spanyol nyelvűeket egyaránt. Nem akartuk, hogy kárba vesszenek, ezért úgy döntöttünk, hogy két lemezt adok ki. Nagyon sokszínűek lesznek: egy csipetnyi francia sanzon, egy kevés Sinatra-stílussal keverve, és az egész megspékelve nagy adag punk-rockkal. A stúdióbeli munka során többek között Rick Rubin producer volt a segítségemre. Az egyik dalban még Carlos Santana is közreműködik” – nyilatkozta az énekesnő. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?